Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Udskiftning af ’gedesti’ er sat på ventelisteTidligere transportminister Magnus Heunicke (S) må sandsynligvis vente mange år endnu, før han kan køre på motorvej hele vejen til sin hjemby

Udskiftning af ’gedesti’ er sat på venteliste

Der er ikke penge til at etablere den længe efterlyste motorvej mellem Næstved og Rønnede

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Som tidligere nævnt i BygTek var repræsentanter for Næstved Erhvervsforening forleden i deputation i Folketingets Transportudvalg for at understrege vigtigheden af, at motorvejen mellem Næstved og Rønnede kommer højt op på regeringens dagsorden og dermed prioriteringer for investeringer i infrastrukturen.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen siger i en kommentar til henvendelsen fra Næstved, at han har ’stor forståelse for det lokale og regionale ønske om at få opgraderet strækningen til motorvej’:

- Vejdirektoratet har gennemført en VVM-undersøgelse af etablering af motorvej på strækningen. Den viste, at projektet har en positiv nettonutidsværdi og en intern rente på 3,9 procent, oplyser ministeren.

Linieføring fastlagt
Han peger videre på, at med aftalen fra foråret 2017 mellem regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og SF om ’Linjeføring af motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen’ blev linjeføringen for en kommende motorvej på strækningen fastlagt:

- Der blev af reservationen til projektet afsat en pulje på 56,5 millioner kroner til forlods overtagelser af ejendomme i den valgte linjeføring. Den resterende reservation på 279,9 millioner kroner til projektet er opretholdt. De samlede anlægsomkostninger ved etablering af en motorvej mellem Næstved og Sydmotorvejen er vurderet til 1,56 milliarder kroner, forklarer ministeren.

Venteliste
Reservationen på cirka 280 millioner kroner er altså ikke tilstrækkelig, og Ole Birk Olesen noterer, at ’desværre er der i staten i øjeblikket ikke råderum til at igangsætte nye store infrastrukturprojekter’:

- Når der igen er råderum til nye investeringer, vil den konkrete prioritering af projekter bero på drøftelser i forligskredsen, slutter ministeren.

Læs mere om Byggeri

9/2 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder