scroll
Umuligt at holde budgettet: Vejen Kommune må droppe børnehus

Umuligt at holde budgettet: Vejen Kommune må droppe børnehus

Inden længe skulle byggeriet af to nye daginstitutioner i Vejen Kommune været begyndt. Et i Vejen Syd og et i Askov. Men en væsentlig dyrere pris end forventet betyder, at byggeriet i Askov udsættes til, der kan findes flere midler til byggeriet

- Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, og beklageligt, at vi bliver nødt til at trykke på pause-knappen, men det er også nødvendigt. De udbudspriser vi har fået, ligger væsentligt over det vedtagne budget, og det må vi selvfølgelig forholde os til.

- Derfor behandler vi Askov-Malt projektet igen på det kommende budgetseminar, så vi forhåbentlig kan give forældrene i Askov-Malt en afklaring i løbet af efteråret 2024, forklarer borgmester Frank Schmidt-Hansen (K).

Byggeriet i Vejen Syd, hvor der skal bygges både vuggestue og børnehave, sættes i gang som planlagt. Og det bliver et byggeri, hvor alle de beskrevne behov i processen forventes opfyldt.

- Det bliver et byggeri med de attraktive fysiske læringsmiljøer, som vi hele vejen igennem processen har haft fokus på at opfylde, konstaterer Claus Kulmbach (V), der er formand for Udvalget for skoler og børn.

De to politikere glæder sig over, at der gennem hele processen har været et godt samarbejde mellem styregruppe, ledelse og forældre omkring institutionen i Askov, og ønsker at det gode samarbejde fortsætter med henblik på etablering af institutionen, så snart det er økonomisk muligt.

Med beslutningen om for nuværende at prioritere byggeriet i Vejen Syd vil børnehaven på Damhus i Askov fortsætte sit virke i nogle år endnu.

-dc

11/6 2024