left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Undersøgelse: Mindst 300.000 boliger bør skifte til fjernvarmeDet anbefales i rapporten, at op mod en halv million boliger, som ikke har det i dag, totalt set bør få fjernvarme. Foto: Dansk Fjernvarme.

Undersøgelse: Mindst 300.000 boliger bør skifte til fjernvarme

Fjernvarme dækker godt 50 % af det samlede varmeforbrug i Danmark, og ifølge en ny rapport fra Aalborg Universitet skal det tal op på 70

Del artiklen på

I en omfattende analyse har forskere fra Aalborg Universitet for første gang foretaget en konkret screening af, hvor boliger med olie- og naturgasfyr ligger i landet. Og mindst lige så vigtigt har de analyseret, hvad den enkelte boligejers grønne alternativ bør være.

I alt anbefaler analysen, Varmeplan Danmark 2021, at mindst 300.000 boliger, der i dag opvarmes med olie- eller naturgas, i fremtiden bør få grøn fjernvarme.

- Vi skal i mål med den grønne omstilling og med at indfri vores klimamål. Der har vi brug for fjernvarmen, og vi har brug for langt mere fjernvarme. Det er hovedkonklusionen i den meget grundige rapport som forskerne fra Aalborg Universitet netop har publiceret, siger Kim Mortensen, der er direktør i Dansk Fjernvarme, der repræsenterer landets 370 fjernvarmeselskaber.

Elvarme og små varmepumper vil også udskiftes til grøn fjernvarme
I dag dækker fjernvarmen lige godt 50 % af det samlede varmeforbrug i Danmark. Men ifølge forskerne, bør fjernvarmen fylde langt mere og helt op til 70 % af dette samlede danske varmeforbrug.

I rapporten anbefaler forskerne, at totalt set bør op mod en halv million boliger få fjernvarme, som ikke har det i dag. Det er både boliger, der har olie- og naturgasfyr, men også boliger der i dag opvarmes med elvarme, små varmepumper, træpiller eller lignende.

- Fjernvarmen er rygraden i vores energisystem. Fjernvarmens mange rør under jorden kan lagre energien fra sol og vind og dermed reducere behovet for ny og dyr energiproduktion og elkabler. Vi kan bruge strøm fra vindmøllerne til varmeproduktion, når vinden blæser, og fordi varmerørene fungerer som buffer, kan vi spare varmen op til tidspunkter, når vinden ikke blæser. Sådan udnytter vi de forskellige teknologiers styrker, og det er grøn fornuft, siger Kim Mortensen, der fortsætter:

- Jeg synes, det er et stærkt og fagligt solidt arbejde, som Aalborg Universitet har lagt frem. Og så er det spændende, at de også har foretaget konkrete analyser i byer, der i dag fortsat har en overvægt af boliger, der opvarmes med fossil energi. Her har vi et stort arbejde foran os, som vi heldigvis med Aalborg Universitets grundige arbejde nu har bedre forudsætninger for at gå til.

-dc

Læs mere om Byggeri

8/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.