Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Vand-kulturhus i verdensklasse

Vand-kulturhus i verdensklasse

Med Nordea-fondens støtte på 300 mio. kr. bliver det kommende vand-kulturhus på Papirøen en realitet

Del artiklen på

I marts 2018 afsatte Københavns Kommune midler til opførelsen af Papirøens kommende vand-kulturhus, som Kengo Kuma & Associates / Cornelius Vöge har tegnet. Opførelsen af vand-kulturhuset har imidlertid været forudsat af, at der kunne opnås støtte fra private fonde på 300 mio. kr. Det er nu sket, idet Nordea-fonden sikrer vand-kulturhusets fulde finansiering.

Vand-kulturhusets realisering fejres den 20. juni 2018, hvor Kengo Kuma kommer til Danmark og afholder en forelæsning for studerende på Det Kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering (KADK) fra kl. 11-12. Her vil Kengo Kuma og Yuki Ikeguchi, partner i Kengo Kuma & Associates, fortælle om visionerne bag det unikke vand-kulturhus.

- Med vand-kulturhuset på Papirøen får københavnerne ikke alene flere muligheder for at svømme, såvel inde som ude, på en helt fantastisk lokation. Vand-kulturhuset bliver med sin spektakulære arkitektur og placering ved havnen også et nyt kulturelt mødested, der henvender sig til alle københavnere, fra morgenbaderen til skoleklassen og foreningerne. Der skal lyde en kæmpe tak for Nordea-fonden for den generøse donation, siger kultur- og fritidsborgmester Niko Grünfeld (Å).

Peter Schütze, der er bestyrelsesformand for Nordea-fonden, siger:

- Vi er glade for at kunne medvirke til at realisere visionen om at opføre et vand-kulturhus i verdensklasse. Det har potentiale til at blive et vartegn for København og en nyskabende ramme for byens borgere og foreninger. Kort sagt: Et hus fuld af gode liv baseret på aktivitet og fællesskab.

Vand-kulturhus åbner i København i 2021.

-kj

Læs mere om Byggeri

17/5 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBetonstøbningBIMBrandpartierBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningOptimering af arbejdsgangePavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder