left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder om byggebranchen - Byggeri

Venstreborgmestre protesterer mod Ring 5Ring 5 gennemskærer Greve og Solrød endnu en gang. De er i forvejen skåret igennem af to jernbaner og Danmarks bredeste motorvej

Venstreborgmestre protesterer mod Ring 5

Næppe er blækket tørt på regeringens aftale med Dansk Folkeparti, før der fra statsministerens eget bagland lyder protester mod ikke mindst en ny Ring 5.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Det er borgmestrene i Greve - og Solrød Kommuner, Pernille Beckmann og Niels Hörup (begge Venstre), der i et brev til Folketinget erkender, at der er brug for at styrke hovedstadsområdets vækstmuligheder, og at infrastrukturen har en væsentlig rolle i den sammenhæng.

Men så er det også slut med enigheden:

- Vi er imod, at en ny motorvej (Ring 5) i den nuværende transportkorridor, er det mest oplagte svar på de trafikale udfordringer i hovedstadsområdet, skriver de blandt andet.

Optager enorme arealer
De to borgmestre henviser til, at Køge Bugt Motorvejen og etableringen af København-Ringsted jernbanen fylder meget i den kommunale planlægning i Greve og Solrød. Det handler både om støjproblemerne og de begrænsninger for byudviklingen, som følger med de større infrastrukturanlæg tværs gennem kommunerne.

Dertil kommer, at transportkorridoren og støjrestriktionerne omkring Roskilde Lufthavn til trods for en opdatering giver væsentlige begrænsninger for byudviklingen i de to kommuner:

- Alene transportkorridoren beslaglægger henholdsvis 9 procent og 16 procent af de samlede arealer Greve og Solrød kommuner, oplyser borgmestrene.

Støj og begrænsninger
På den baggrund ser de med stor bekymring på beslutningen om at igangsætte en planlægningsundersøgelse af Ring 5-transportkorridoren, hvor der blandt andet skal kigges på mulige linjeføringer til en fremtidig motorvej gennem Høje-Taastrup, Greve, Solrød og Køge kommuner:

- I forhold til udviklingen af vores kommuner, ser vi ikke noget behov for at etablere en ny motorvej i Ring 5. Derimod vil vi stå med både støjproblemer og begrænsninger for byudviklingen uden at få væsentlige nye udviklingsmuligheder i Greve og Solrød, noterer Pernille Beckmann og Niels Hörup.

Planen bidrager til trængsel
I udspillet lægges der ifølge borgmestrene op til en ”stærk centralisering af byudviklingen, som i væsentlig grad bidrager til trængselsproblemerne i hovedstadsområdet”:

- Vi vil indtrængende opfordre til, at der ses på om en mere decentraliseret byudvikling kan medvirke til en bedre udnyttelse af de eksisterende motorveje og den kollektive trafik, skriver de.

Hvis regeringen vælger at gå videre med at undersøge mulighederne for etablering af en ny motorringvej opfordrer de to borgmestre til, at der foretages en grundig undersøgelse af mulighederne for en linjeføring, der ”flyttes så langt vestpå som muligt”.

Læs mere om Byggeri

14/3 2019
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBIMBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCAD kurserCAD rådgivningCAD softwareCAD supportCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriFundamentFundamenterGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriporteIndustristøvsugerInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerLejderListerLofterMalingMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserStukTapetTeleskopstigerThermo asfaltmåtterThermo betonmåtterTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræTræbetonUderums møblerVarmepumperVintermåtterVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.

Mest læste


Seneste nyheder