Aktuelle nyheder - Byggeri

Vigtigt med rådgivning, når huset skal bygges

Det er vigtigt at komme rigtigt fra start for at undgå de faldgruber, så stort et projekt kan omfatte

Del artiklen på
Servitutter, lokalplaner, bygningsreglementer, jordbundsforhold, myndighedskrav til huset og eventuel forurening m.v. kan være svært for en almindelig familie at navigere i, når man står med ideen til drømmehuset. Dertil kommer omkostninger forbundet med nedrivning af eksisterende byggeri, lokale krav til grunden, kloakering, tilslutningsafgifter mm., som kan have afgørende betydning for det endelige resultat og ikke mindst prisen, hvis ikke man fra start har overblik og et indgående kendskab til branchen. God byggerådgivning er derfor et helt centralt område i alle byggeprojekter og et emne, der bør tages meget alvorligt.

Sådan lyder det fra byggefirmaet Lind & Risør:

- Gennemsigtig byggerådgivning er et vigtigt nøgleord, ligesom tryghed fra start til slut er alfa og omega,siger salgschef Morten Bertelsen.

Typisk er rådgivningen opdelt i to faser. Den indledende praktiske del, hvor alle krav og reglementer belyses grundigt, og hver en sten vendes, så der er taget højde for alle tænkelige scenarier, inden man går i banken. Dernæst den kreative og lidt sjovere fase, hvor huset tager form.

I forhold til at finde den rigtige byggegrund kommer her 10 råd fra Lind & Risør:

- Kig ikke kun på byggegrunde, kig også på huse som evt. kan rives ned og give plads til et nyt. Det er mere og mere almindeligt at gamle 60’er og 70’er huse giver plads til nye familievillaer.

- Undersøg om der er indlagt stikledninger til kloak og vand.

- Undersøg om området er særligt udsat ved skybrud og lign. og tjek, om kommunen stiller krav til evt. faskine osv. til afvanding.

- Læs kommunens lokalplan for området. Der kan være bestemmelser som umuliggør byggeriet af jeres drømmehus.

- Find ud af hvad der betyder mest for jer. Grundens størrelse? Beliggenhed? Adgangsforhold? Afstand til familie og venner?

- Vær realistisk i forhold til hvor stort et hus familien har behov for og vær sikker på om det kan være på grunden. Der er både bebyggelsesprocenter og byggelinjer der skal overholdes.

- HUSK at evt. carport og udhus også tæller med i m2. Så der skal være lidt 'plads til overs', når husets størrelse er på plads.

- Besøg gerne grunden på forskellige tidspunkter af dagen i forhold til både evt. forstyrrende trafik og solens placering rundt om huset. Besøg også gerne grunden både på hverdage og i weekenden.

- Få foretaget en jordbundsundersøgelse inden I køber grunden. Denne afdækker både evt. forurening og om grundens bæreevne er tilstrækkelig.

- Får I ikke foretaget en jordbundsundersøgelse, risikerer I ekstra udgifter på flere hundrede tusinde kroner til fundering.

- Få altid en advokat ind over grundkøbet. Hvis man har købt en grund uden en advokat, så er der ikke andre end én selv til at tage regningen, hvis den er forurenet eller har dårlig bæreevne.

Læs mere om Byggeri

6/2 2017
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerByggerådgivningBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.