left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

Vinder af konstruktørpris er tidligere professionel fodboldspillerThomas Wiil-Aandersen (foto:Johnny-Frederiksen)

Vinder af konstruktørpris er tidligere professionel fodboldspiller

Prisvinderen, der før sin konstruktøruddannelse var professionel fodboldspiller, ser prisen som et kæmpe skulderklap for benhårdt arbejde

Del artiklen på

Af Dan Bjerring

Thomas Wiil-Andersen fra Københavns Erhvervsakademi får dette års Konstruktørernes Dimittendpris for gennem et hotelprojekt at demonstrere bygningskonstruktørens fagligt, brede profil.

Formanden for Konstruktørforeningen, Kirsten Nielsen, siger om årets vinder:

- Han viser på en overbevisende måde konstruktørens brede faglighed med øje for bygbarhed, gode byggetekniske løsninger, forståelse for processer og procesledelse samt en flot dokumentation heraf…

Hybridbyggeri
Den 31-årige prisvinder, der i år blev færdig som bygningskonstruktør på Københavns Erhvervsakademi og nu arbejder som IKT-leder (informations- og kommunikationsteknologi) i rådgivervirksomheden MOE.

Afgangsprojektet er en bearbejdning af et ikke-realiseret dispositionsforslag fra KANT arkitekter for et hotelbyggeri på otte etager i Ørestaden, hvor det oprindelige projekt var projekteret med bygningsdele i stål og beton.

Men for at gøre det mere bæredygtigt har prisvinderen ændret det til et såkaldt hybridbyggeri, hvor størstedelen af bygningsdelene er erstattet af CLT-elementer (Cross Laminated Timber) og limtræ. Der er dog stadig beton og stål i kælderen samt i bygningens stabiliserende kerner.

Bindeled
Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i Dansk Byggeri, er medlem af priskomiteen, og siger om prisvinderen:

- Han demonstrerer bygningskonstruktøren som bindeled mellem arkitektens kreative ide og virkelighedens byggeproces med alle de elementer, der skal med for at bygge med kvalitet. Derudover har han givet sig selv det benspænd at tage afsæt i et klassisk tænkt konstruktionsprojekt ved både at tænke bæredygtige løsninger ind og levere en imponerende dokumentation og analyse af sine løsninger…

Stort skulderklap
Thomas Wiil-Andersen – der er tidligere, professionel fodboldspiller – kalder det ’et kæmpe skulderklap’ at have modtaget Konstruktørernes Dimittendpris, som uddeles for 5. gang:

- Min ambition var at komme omkring projektet som en specialiseret generalist for at opbygge så meget viden, at jeg kan deltage i en dialog med alle fagdiscipliner. Så da jeg fik at vide, at jeg havde vundet, var jeg ikke til at skyde igennem. Det bekræftede mig i, at det kan betale sig at yde en ekstra indsats og er kulminationen på at have arbejdet benhårdt gennem hele uddannelsen, siger han.

15 nominerede projekter på højt niveau
Der var 15 nominerede afgangsprojekter fra otte uddannelsessteder, og de omfatter nybyggerier, renovering, boligbyggerier og erhverv.
Konstruktørernes Dimittendpris består af et rejselegat på 10.000 kroner og et års gratis medlemskab af KF.

Priskomitéen:
Michael H. Nielsen, selvstændig konsulent og tidligere direktør i Dansk Byggeri
Tine Weisshappel Holmboe, tidligere chefkonsulent i Danske Arkitektvirksomheder nu CEO i Dissing+Weitling
Henrik Garver, direktør i Foreningen af Rådgivende Ingeniører
Maria Bernard Riise, formand for KF’s Uddannelsesudvalg
Lisbeth Fjordvald, formand for KF’s Byggepolitisk Udvalg
Kirsten Nielsen, formand for KF

Se en video med prisvinderen på nedenstående link

https://youtu.be/ArdZtcCZnDw
Læs mere om Byggeri

12/10 2021
AfskærmningAlu stigerBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMontageskinnerMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.