Aktuelle nyheder - Byggeri

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Voldsomste arbejdsløshedsvækst i danmarkshistorien

Ledigheden for april er af Danmarks Statistik opgjort til 152.800 fuldtidsledige, svarende til 5,4 procent. Det er en stigning på 35.500 siden marts.

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Tallet kommer ikke overraskende for Dansk Byggeris cheføkonom, Bo Sandberg, der siger, at det længe har stået klart, at der er skrevet negativ danmarkshistorie på arbejdsmarkedet i marts og april 2020:

- Nu har juryen fra talfabrikken på Østerbro så været ude og votere, og resultatet er, at fuldtidsledigheden i april steg med 35.500, som er den kraftigste månedlige stigning i hvert fald siden 1930´erne og formentlig i hele danmarkshistorien. Til sammenligning steg ledigheden i den værste måned under finanskrisen – april 2009 - med cirka 12.000 fuldtidspersoner, Og udover de 49.600 flere fuldtidsledige tilsammen i marts og april, kommer selvfølgelig de tusindvis, der er hjemsendt fra arbejdsmarkedet på lønkompensation, siger Bo Sandberg.

Mørketal på 250.000
Samtidig peger han på, at oveni de 152.800 fuldtidsledige i april, er der et mørketal på cirka 200.000 lønmodtagere og 50.000 selvstændige, der er hjemsendt med lønkompensation:

- Det viser alt om krisens dybde, og selvom der stadig er håb om et væsentligt hurtigere comeback end under finanskrisen, så er de tal så alvorlige - og nogle brancher så hårdt ramt - at en V-formet kurve for den samlede danske økonomi lige nu forekommer ret urealistisk, siger Bo Sandberg.

Øresundsregionen skal åbnes
Udover Bornholm, er det især i København og Frederiksberg, at ledigheden er steget markant:

- I København er ledigheden på to måneder steget fra 4,4 til 6,5 procent, og det er ikke mindst i landets hovedstad, at bortfaldet af turisme og den omfangsrige oplevelsesøkonomi særligt kan mærkes. Derfor er det vigtigt at få åbnet Øresundsregionen igen hurtigst muligt, siger Dansk Byggeris cheføkonom.
Læs mere om Byggeri

29/5 2020
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBrancheforeningBrandsikring konstruktionBrandsikring lineær fugerBrandsikring lukningBrandsikring træBrandskalsikringBrandspjældBrandstigerBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentrepriseIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRabatkoderRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentrepriseTotalrenoveringTrappestigerTræVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.