left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Byggeri

’Vores rustfrie stål skal helst have levet et tidligere liv’ Henrik Seierø er indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller. Rustfrit stål er 100 % genanvendeligt – og kvaliteten bevares i processen.

’Vores rustfrie stål skal helst have levet et tidligere liv’

Lemvigh-Müller tænker i bæredygtighed og har fyldt sine rustfrie stållagre med genbrugsstål, dvs. skrotbaseret rustfrit stål primært fra europæiske værker

Del artiklen på

Bæredygtighed er kravlet højt op på den globale dagsorden. Det fylder i medierne, det optager forbrugerne, og private virksomheder gør i stigende grad bæredygtighed til et konkurrenceparameter. Det er stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller opmærksom på.

- I vores afdeling for rustfrit stål er bæredygtighed et strategisk satsningsområde, siger Henrik Seierø, indkøbs- og markedschef for rustfrit stål og metaller.

Det er ressourcekrævende at producere rustfrit stål første gang. Når det først er fremstillet, er det til gengæld et meget bæredygtigt materiale. Det kan nemlig genanvendes i det uendelige. Fra producent til producent er der dog stor forskel på, hvor stor en del af produktionen af rustfrit stål, der er skrotbaseret, og hvor stor en del der er fremstillet af såkaldt jomfrueligt materiale.

- Det er temmelig miljøbelastende at udvinde jomfruelige råstoffer, og derfor skal vores rustfrie stål populært sagt helst have levet et tidligere liv, siger Henrik Seierø.

Finsk stål
Som hovedleverandør af rustfrie stålplader har Lemvigh-Müller valgt den finske producent Outokumpu, der har det største rustfrie sortiment i Europa og er kendt for en høj kvalitet. Og så er 85 % af Outokumpus produktion baseret på genanvendt materiale, hvilket er den højeste andel på markedet.

- Herudover er det også en fordel i CO2-regnskabet, at Outokumpu har værker i både Finland, Sverige og Tyskland og altså er tæt på Danmark, modsat asiatiske producenter der måske nok i perioder er billigere, men som transportmæssigt bidrager negativt til CO2-regnskabet, lyder det fra Henrik Seierø.

Europæisk er bedst for miljøet
Mere end 86 % af de rustfrie stålplader, Lemvigh-Müller sælger, kommer fra Outokumpu, resten fra fjernere egne af verden. Også for andre rustfrie produkter som rør og stangstål gælder det, at Lemvigh-Müller i langt overvejende grad har europæiske produkter på hylderne.

- Når vi satser på rustfrie produkter og en værdikæde, som er mere bæredygtig, så handler det om, at vi vil gøre det let for stålforbrugende virksomheder at træffe bæredygtige valg. Ud over at vi bærer et ansvar i forhold til klimaet, naturen og de fremtidige generationer, så er det også noget vores kunder i stigende grad efterspørger. Det handler selvfølgelig også om forretning for os, siger Henrik Seierø.

Han oplever, at det især er større industrivirksomheder, som er begyndt at stille krav om bæredygtighed, og ser det som et spørgsmål om tid, før der kommer skærpede lovkrav.

- Når det sker, er Lemvigh-Müller klar til at levere det mest bæredygtige rustfrie stål til vores kunder.

-los

Læs mere om Byggeri

23/10 2018
AfskærmningAlu stigerAmeringsnetBeslagBrancheforeningBrandstigerByggerådgivningByggestyringBygningsrenoveringByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringEtagebyggeriGarageanlægGarageporteGipspladerHovedentreprenørIndustriel malingIndustriporteInstitutionsbyggeriJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingListerLofterMaterielopbevaringMultistigerOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalentreprenørTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.