scroll
Alle vil have hæveskydedøre Outlines dobbeltrettede hæveskydedøre produceres i træ og træ/alu i Danmark. Til vest- og sydvestvendte vinduer kan tilvælges solafskærmende glas, som forhindrer rummet i at blive overophedet.

Alle vil have hæveskydedøre

Brede vinduespartier er populære som aldrig før. Det kan man konstatere hos vinduesproducenten Outline, hvor salget af hæveskydedøre og foldedøre kun går en vej, og det er op. I 2022 steg salget af de to vinduesløsninger med 30 %

Sommeren står for døren, og traditionen tro er de danske boligejere gået i gang med at klargøre huset. Det mærker man hos vinduesproducenten Outline Vinduer, som sælger dør- og vinduesløsninger til boligejere i hele landet, og her oplever man især, at salget af brede vinduespartier som foldedøre og hæveskydedøre stiger:

- Historisk set åbner markedet for salg af folde- og hæveskydedøre for alvor efter påske, og især i maj, hvor det bliver varmere i vejret, mærker vi et stigende salg. I år er ingen undtagelse, og faktisk oplever vi lige nu, at salget af dobbeltrettede hæveskydedøre ligger hele 30 % over niveauet sammenlignet med sidste år, siger Claus Petersen Koch, salgschef i Outline Vinduer, og fortsætter:

- Det er til trods for, at salget af vinduesløsningerne i 2022 steg blandt andet som følge af coronakrisen, og at vi i år generelt set oplever et mere stabiliseret marked efter nogle renoveringslystne år.

Ifølge Claus Petersen Koch er der således en stigende tendens til, at danske boligejere vælter vægge ned til fordel for store glaspartier, som både skaber lys i boligen og samtidig gør haven til en naturlig forlængelse af de indendørs rum.

- Under pandemien brugte vi meget tid ude i naturen og i vores haver, og danskerne har ikke lagt tanken om udendørslivet bag sig. Dog har vi ikke den samme tid til at gå ud i naturen og haven, efter samfundet er åbnet igen. I stedet finder vi andre løsninger på at holde naturen tæt på os som for eksempel store vinduespartier, der udvisker grænsen mellem inde- og udelivet og bringer den omgivende natur ind i hjemmet, siger Claus Petersen Koch og tilføjer:

- Og her giver eksempelvis de dobbeltrettede hæveskydedøre nogle muligheder, da de kan produceres med en højde på op til 2,8 meter og en bredde på 8 meter. De kan dermed give et flot udsyn til den omgivende natur, mens de også sender masser af naturligt sollys ind i hjemmet og samtidig bidrager til at gøre haven til en naturlig forlængelse af rummet, når du trækker dørene til siden.

-dc

10/5 2023