Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Birkebark giver varme til dørgrebetDørgrebet i stål og birkebark er et af de greb, der skiller sig ud, men som samtidig er stilrent og simpelt i sin komposition.

Birkebark giver varme til dørgrebet

Den internationalt anerkendte designer og arkitekt Lars Vejens dørgreb i stål og birkebark bringer naturen ind i hjemmet

Del artiklen på

Det er ikke et helt normalt dørgreb, som arkitekt og designer Lars Vejen har designet.

Dørgrebet ved navn Randi-Line Nordic er designet til at opfylde et basalt funktionelt behov, men integrerer samtidig naturen i hjemmet.

Indsatsen i birkebark - et af de ældste og fornybare naturlige materialer, man kender fra menneskeskabte designs og konstruktioner - har et naturligt højt indhold af antibakterielle stoffer og har dermed en indbygget modstand overfor bakterier. Form og funktion byder velkommen med varme og blødhed som et håndtryk.

Lars Vejen er anerkendt designer af bl.a. smykker, møbler, belysning, tekstiler og byggekomponenter og fik eksempelvis overrakt titlen som Årets Designer af H.K.H. Kronprinsesse Mary ved Design Awards 2018.

I år var han nomineret i Feel Good-kategorien med døren Dinesen Frames by Vahle, som han har konstrueret af to massive træplanker. Her blev han dog forbigået af en lampe fra Louis Poulsen

-los

Læs mere om Døre & vinduer

1/8 2019