scroll
Glas til glas-hjørner giver 6000 m2 lysindfald Vinduesproducenten havde ekstraordinært valgt selv at bistå med rådgivning på byggepladsen, da de store glas til glas-hjørner skulle monteres.

Glas til glas-hjørner giver 6000 m2 lysindfald

Hen over sommeren blev montagen af ikke færre end 2200 vindueselementer på byggeprojektet Nicolinehus i Aarhus Ø påbegyndt. 6000 m2 meter lysindfald leveres således til byggeriet med den markante beliggenhed

De store glas til glas-hjørner er blevet udviklet på vinduesfabrikken Idealcombi i Thy, men da opgaven er så speciel, er også arkitekt, bygherre og totalentreprenør blevet involveret.

Da Idealcombi ikke tidligere har leveret så store glasfelter, besluttede man helt ekstraordinært at følge elementerne fra fabrikken i Thy helt frem til indbygningen på byggepladsen, da montagen af de nyudviklede store glashjørner kræver stor ekspertise og præcision. Derfor stod vinduesproducentens servicemontører til rådighed for totalentreprenøren NCC på byggepladsen.

Forud lå et stort planlægningsarbejde i forhold til bl.a. løftegrej, løftepunkter og isætningsmetode, og forarbejdet blev honoreret ved, at vinduerne blev monteret helt uden problemer.

En erfaring dygtigere
Vinduesproducenten har ikke nødvendigvis tænkt sig at indgå i byggeriers fremtidige vinduesmontager, men et er at kunne fremstille et vindueselement på fabrikken, noget andet er, hvorvidt det overhovedet at muligt for entreprenøren at håndtere vindueselementerne på byggepladsen.

- Vi er nu en erfaring dygtigere, og glas til glas-hjørner i så store størrelser har vist sig at ikke blot kunne fremstilles, men også at kunne indbygges fremtidigt af vores kunder, som er de udførende tømrere og entreprenører landet over, siger salgs- og marketingdirektør Claus Winther fra Idealcombi.

Giver ny kvalitet til Aarhus Ø
For at opnå et facadeudtryk med vinduer og døre i et ensartet stringent look udføres byggeriet, som er tegnet af Aart Architects, med Idealcombis minimalistiske udadgående og indadgående Futura-serier.

Kravet til vinduespartierne var et ensartet vinduesdesign og udseende - uanset om vinduet er fast eller oplukkeligt i indadgående eller udadgående retning.

- For Aart Architects er Nicolinehus et meget vigtigt projekt, fordi det giver en ny kvalitet til Aarhus Ø med nye blandede funktioner, med sin stoflighed og med de rum, byggeriet danner omkring sig. Det er et projekt, som vi er meget stolte af. Byggeriets design forener klassisk og moderne formgivning, og vi har anbefalet Idealcombi og Futura+ serierne som en vigtig brik i designet af byggeriet, på grund af vinduernes moderne æstetiske og tekniske kvaliteter, siger arkitekt MAA Kristoffer Rye Rasmussen fra Aart Architects.

Futura-serierne med de smalle vindues- og dørrammer forsyner boligerne med et stort lysindfald. Vindueskonstruktionen, som er uden kuldebroer, reducerer desuden indvendig kondens og sikrer beboerne et godt indeklima med høj komfort.

De 243 lejligheder, 7000 m2 butikker og 6000 m2 liberalt erhverv forventes klar til indflytning i 2022.

-los

13/8 2021