scroll
Hvad er standardkrav til nye vinduer?

Hvad er standardkrav til nye vinduer?

ANNONCE: Skal du enten i gang med at bygge nyt eller bygge til, så er der en række standardkrav til nye vinduer, som du skal være opmærksom på.

Der stilles nemlig krav til vinduernes energibalance og varmeisolering, men du er heldigvis godt hjulpet, når du følger Energistyrelsens energimærkning. Når du skifter vinduer, kan du slå to fluer med et smæk. Du har netop muligheden for at tyverisikre dit hjem ved at installere indbrudssikre vinduer. Få styr på kravene, inden du bestiller de nye vinduer hjem, og få samtidig gode råd til indbrudssikring.

Bygningsreglementets krav til vinduer

Kravene til nye vinduer finder du i Bygningsreglementet. Reglementet er Byggelovens bestemmelser for, hvordan det sikres, at byggeri udføres acceptabelt, når det kommer til sikkerhed, sundhed og energi. Du finder her krav til energiforbrug, indeklima, konstruktioner, indretning m.v.

Når du skal bygge nyt hus eller bygge til, er der bestemte energimæssige krav til de vinduer, som du vælger at installere. Du skal bruge vinduer, som hører til energiklasse A. Det særlige ved disse vinduer er, at de har tre lag glas. Mellemrummene mellem de tre lag er udfyldt med gasarten Argon, som har en højere isoleringsevne end ilt.

I forhold til installation af nye vinduer i sommerhus eller uopvarmede bygninger så gælder der andre krav. I disse tilfælde kan du nemlig nøjes med at isætte vinduer, som hører til energiklasse B. Vinduerne har i modsætning til de A-mærkede vinduer kun to lag glas, og de har i sagens natur ikke samme isoleringsevne.

Står du foran et byggeprojekt, så køb nye vinduer hos danskejede EIKO. Firmaet er med i energimærkeordningen, og du er dermed garanteret kvalitetsvinduer, som overholder alle krav til sikkerhed og energi. EIKO producerer vinduer, som sikrer dig et sundt indeklima og et optimalt lysindfald. Du kan selv designe dine vinduer hos EIKO og dermed få opfyldt netop de krav og ønsker, som du måtte have til dine nye vinduer. Det er afgørende for firmaet, at de kan producere vinduer af høj kvalitet til en skarp pris. Firmaet tilbyder en høj kundeservice, hvor fagpersonalet står parat til at yde råd og vejledning til opmåling og bestilling af vinduer.

Fordelene ved energivinduer

Energivenlige vinduer som de A-mærkede udmærker sig ved lang række fordele, som både kommer miljøet og dig som boligejer til gode. Jo bedre et vindue holder på varmen, jo mindre bliver boligens varmeforbrug. Dette forhold vil sætte et positivt aftryk både på miljøet og på din varmeregning. De energirigtige vinduer har også den klare fordel, at de mindsker kuldeindfaldet, så du undgår kondens og træk fra vinduer. Samlet set giver det dig et godt og sundt indeklima. Endeligt er der langsigtede fordele i forhold til den økonomiske del. Isætning af energivenlige vinduer er en stor investering, men det øger din boligs værdi, så ved et fremtidigt salg er muligheden for at tjene investeringen ind igen ganske betydelig.

Indbrudssikring af vinduer

Når du skal bygge nyt eller byg om, har du en enestående mulighed for at indbrudssikre dine vinduer. Det forholder sig nemlig sådan, at statistisk set bryder en tyv i størstedelen af alle indbrud ind via et vindue. Så forebyg indbrud ved at tyverisikre både din hoveddør og terrassedør og dine nye vinduer mod ubudne gæster.

Indbrudstyve finder typisk adgang gennem et vindue ved at smadre ruden, at fjerne udvendige lister og pille ruden ud, at bryde vinduesrammen op eller ved at bore vinduesrammen ud og på den måde fjerne vinduet. Tyvene vil som oftest forsøge at bryde ind gennem et vindue, som ligger uforstyrret og ugeneret hen, således at indbrudsforsøget ikke bliver opdaget af naboer eller forbipasserende på gaden.

Du har heldigvis mulighed for at tyverisikre dine vinduer, så en eventuel indbrudstyv må opgive sit foretagende. Du kan påsætte en vindueslås, så tyven hverken kan komme ind ad vinduet eller kan bruge vinduet som flugtvej.  Du kan også sætte tremmer eller gitter for dine vinduer. Denne mulighed vil være mest oplagt, når kældervinduer eller lavt siddende vinduer skal sikres. Der kan også indbrudssikres ved at sætte hasper med sikring på dine vinduer. Der kan ligeledes påsættes en række sikringer for at undgå, at vinduesrammer eller lister bliver brudt op. Dette kan gøres ved at lime ruden ekstra godt til med silikone eller ved at forstærke rammerne med dækskinner eller jernplader. For at undgå at indbrudstyve bore vinduesrammen eller listen ud er det en fordel at benytte envejsskruer.

Selvom du indbrudssikres dine vinduer og resten af dit hjem, er der jo desværre ingen garanti for, at du undgår indbrud. Fordelen ved at dit sikre dit hjem er, at en indbrudstyv kan afskrækkes, når vedkommende opdager dine sikringstiltag. En anden fordel er, at du har besværliggjort adgangen til dit hjem. Det foreholder sig nemlig sådan, at jo mere besværlig og jo længere tid det tager en tyv at bryde ind i dit hjem, desto større er sandsynligheden for, at tyven opgiver sit indbrud.

 

 

22/3 2022