Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Ilgtspeja latviesu valoda Indra Petersone (tv.) startede sit traineeforløb i sommeren 2022 og fortsætter efter planen til udgangen af 2023. Artiklens titel kan i øvrigt oversættes til ’Bæredygtighed på lettisk.'

Ilgtspeja latviesu valoda

Stigende krav til bæredygtighed får nu den nordjyske vinduesproducent Outline Vinduer til at sætte indsatser på området i system. Virksomheden har netop ansat en lettisk trainee, der skal hjælpe med at strukturere bæredygtighedsarbejdet

Del artiklen på

En solid tradition for trainees hos Outline Vinduer i Farsø fortsætter ufortrødent med den nylige ansættelse af den syvende i rækken, Indra Petersone fra Letland. Hun har boet i Danmark i de seneste tre år og har en bachelor i byøkonomi fra Riga Tekniske Universitet. I 2021 blev hun civilingeniør i byplanlægning og bæredygtighed fra Aalborg Universitet. Som trainee hos Outline skal hun både være med til at øge vinduesproducentens fokus på bæredygtighed og give nye input til virksomheden.

- Et traineeforløb er en stor gevinst både for os som virksomhed, for mig som direktør og selvfølgelig for den unge trainee, der på nærmeste hold får indblik i, hvordan man leder og driver en virksomhed. Med ansættelsen af Indra i vores seneste traineeforløb styrker vi desuden vores fokus på bæredygtighed, som der både kommer stigende lovkrav til, og som vi oplever, at kunderne i højere og højere grad efterspørger, forklarer administrerende direktør for Outline Vinduer, Jens Sørensen.

Det er virksomhedens ambition at forbedre og øge rådgivningen omkring de rette bæredygtige valg, når kunderne skal vælge vinduer til deres bygge- og renoveringsprojekter.

- Det betyder blandt andet, at den samlede CO2-belastning ved produktionen af vinduer skal kunne dokumenteres, og at der skal skabes et overblik over, hvordan produkterne bliver endnu mindre klimabelastende. Derudover er vi allerede nu i fuld gang med forberedelserne til at kunne leve op til lovkravet om EPD'er, som træder i kraft fra januar 2023. Alt sammen opgaver, som bliver en del af Indra Petersone s arbejde hos os, siger Jens Sørensen.

Indra Petersone er allerede flydende på dansk, men arbejder på at styrke og udvikle sit danske yderligere, så både grammatik og udtale bliver endnu bedre.

- Jeg planlægger at blive i Danmark, hvor jeg bor sammen med min kæreste, og selv om jeg har masser af muligheder for at øve mit danske sprog hver dag på jobbet hos Outline og med min svigerfamilie, er det en stor fordel for mig at udvide mit ordforråd og blive endnu mere hjemmevant på dansk. Jeg vil gerne på sigt arbejde udelukkende med bæredygtighed – og gerne hos Outline - og så er det selvfølgelig vigtigt, at jeg har helt styr på alle danske fagtermer og begreber, siger hun.

-dc

Læs mere om Døre & vinduer

8/11 2022