Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Kun en dansk boligejer frygter ikke tyven

Kun en dansk boligejer frygter ikke tyven

Færre danskere bekymrer sig om indbrud i boligen. Denne tendens kan ifølge dørproducenten Swedoor blandt andet ses som et resultat af faldende indbrudstal på landsplan, samtidig med at flere boligejere har sikkerhedsoptimeret hjemmet

Del artiklen på

Der er godt nyt for danske boligejere, som tidligere har enten oplevet eller frygtet indbrud i hjemmet. De seneste år har der nemlig været en tendens til, at antallet af indbrud i private boliger er faldet.

Den positive udvikling med færre indbrud er fortsat ind i 2023, hvor der ifølge Danmarks Statistik er blevet anmeldt 3281 indbrud i årets første kvartal, hvilket er 12 % færre end samme periode året før.

- Det er meget glædeligt, at antallet af indbrud i årets første måneder er færre end sidste år og i det hele taget færre end længe. Vi tror på, at det er resultatet af en fokuseret og bred forebyggelsesindsats fra både kommuner, politi, en lang række aktører og ikke mindst borgerne.

- Når det er sagt, ligger indbrudsniveauet i Danmark stadig højt, og vi ved, det skaber utryghed. Det er derfor vigtigt, at vi fortsætter den gode og fælles indsats, siger Britt Wendelboe, programchef i Bo trygt, der er en indsats skabt af TrygFonden og Realdania i samarbejde med Videncentret Bolius og Det Kriminalpræventive Råd.

63 % bekymrer sig ikke om indbrud
Men det er ikke blot antallet af indbrud, som er på tilbagegang. Det samme gør sig nemlig gældende for danskernes frygt for ubudne gæster i hjemmet. Det viser en ny undersøgelse foretaget af dørproducenten Swedoor i samarbejde med dataindsamlingsbureauet Bilendi, hvor det fremgår, at 63 % af danske boligejere slet ikke bekymrer sig eller blot i lav grad bekymrer sig om indbrud.

- Vi kan se en tendens til, at mere end halvdelen af danskerne ikke bekymrer sig om indbrud i deres bolig. Det er utroligt positivt, at færre danskere går rundt med en reel frygt for ubudne gæster, hvilket naturligvis er et resultat af det faldende antal af indbrud. Derudover skal udviklingen også ses i lyset af, at sikkerhed og forebyggelse har stået højt på dagsordenen de seneste år, når boligejere har skulle vælge byggematerialer til hjemmet, fortælle Hauke Thiessen, der er salgsdirektør hos Swedoor i Danmark, og fortsætter:

- Hos Swedoor har vi generelt oplevet, at mange boligejere er blevet mere bevidste om, hvordan de selv kan mindske risikoen for ubudne gæster, og det er helt sikkert noget af det, som nu afspejles i statistikkerne. Flere og flere vælger simpelthen at prioritere indbrudssikre materialer som vinduer og døre, der er vanskeligere for tyven at bryde igennem.

-dc

Læs mere om Døre & vinduer

1/8 2023