left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Lancerer 2-lags glas i vinduer med energimærke A Vinduer med energimærke A kræver ofte 3-lags glas for at sikre den høje isoleringsevne. Outline Vinduers nye A-mærkede vinduer med 2-lags glas lever op til BR2020.

Lancerer 2-lags glas i vinduer med energimærke A

Som noget helt nyt kan Outline Vinduer tilbyde et træ/alu-vindue med både 2-lags glas og energimærke A. Det er en usædvanlig kombination

Del artiklen på

Bygningsreglement 2020 lurer lige om hjørnet, og det stiller store krav til landets byggevirksomheder, som i øjeblikket arbejder hårdt for at imødekomme reglementets skærpede lavenergikrav.

En af de leverandører til byggeriet, der netop er lykkedes med at komme et stort skridt i den rigtige retning, er Outline Vinduer i det nordjyske Farsø, som sælger sine produkter via landets trælaster og byggemarkeder.

Vinduesproducenten har nemlig formået at produktudvikle virksomhedens såkaldte Træ/Alu Daylight-serie, så seriens vinduer fremadrettet ikke kun kan fås med energimærke A, hvis man vælger 3-lags glas, men også hvis man vælger med 2-lags glas.

Det er ret unikt for branchen, da det således bliver det første 2-lags vindue med energimærke A, som kommer på hylderne hos de danske trælaster og byggemarkeder, og samtidig bliver det blandt de få 2-lags vinduer, som lever op til bygningsreglement 2020.

- Ifølge bygningsreglement 2020 skal alle vinduer have energimærke A, hvilket man som regel kun ser ved vinduer med 3-lags glas, da det isolerer bedre end 2-lags glas. Her har vi siden lanceringen af det første Daylight-vindue, hvor vi i første omgang havde fokus på lysindfald og isoleringsevne, haft som mål at gå skridtet videre. Og nu kan vi endelig fortælle, at vi er klar med et Daylight-vindue med 2-lags glas, som samtidig har en høj nok isoleringsevne til at gøre sig fortjent til energimærke A, lyder det fra Outline Vinduers salgschef Claus Petersen Koch.

Han fortsætter:

- Og selvom isoleringsevnen naturligvis er endnu højere ved vores 3-lags Daylight-vindue, så er der nogle helt klare fordele forbundet med at vælge en tolagsløsning. Det er nemlig dels et billigere produkt, hvilket gør det muligt for slutbrugere, der ønsker vinduer i et andet prissegment, også at købe Daylight-vinduer. Samtidig optimerer det trælasternes chancer for salg, da de nu kan tilbyde et nyt produkt, mens håndværkerne får lettere ved at håndtere det på byggepladsen, da en tolagsløsning vejer væsentligt mindre end en trelagsløsning.

Artiklen fortsætter under billedet...
De nye vinduer sælges i trælaster og byggemarkeder landet over fra d. 15. april.

Tynd karm og ramme
Daylight-serien er foruden den høje isoleringsevne kendt for sine ultra smalle vinduesrammer, hvor rammekonstruktionen kun er 65 millimeter bred. Det giver således vinduet et mere moderne, stilrent udtryk og samtidig et meget større lysindfald:

- Med Træ/Alu Daylights ekstremt tynde karm og ramme er det lykkedes os at konstruere et vindue med op til otte procent mere lysindfald end et traditionelt vindue. Serien rummer således en god kombination af lys, isolering og design, hvilket nu også kan købes af de slutbrugere, der ønsker 2-lags vinduer, lyder det afslutningsvis fra Claus Petersen Koch, som forventer en stor efterspørgsel på produktet fra de danske boligejere.

Outlines Daylight-serie er både velegnet til nybyggeri og forskellige energioptimeringsprojekter. Træet, som bliver brugt til serien, er desuden FSC-certificeret og hentet fra CO2-neutrale nordiske skove.

-los

Læs mere om Døre & vinduer

11/4 2019