left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Opnår højere leverings-frekvens med ekstern vognmandLogistik Centralens to ejere (fra højre) Dennis Just og Morten Christiansen sammen med STM’s Finn Methmann, Johnny Mølgaard Povlsen og Henrik Eriksen. I bilen skimtes chauffør Ulrik Rasmussen.

Opnår højere leverings-frekvens med ekstern vognmand

Ved at lade Logistik Centralen stå for transporten styrker STM Vinduer den grønne transport. Målet er både at spare brændstof, reducere CO2-udslip og fastholde et højt serviceniveau til kunderne

Del artiklen på

STM Vinduer i Simmerbølle på Langeland har et motto: Kvalitet betaler sig. Og det er netop dette fokus på kvalitet, der sammen med en grøn dagsorden har overbevist virksomheden om at lægge transporten af energibesparende vinduer og døre over til Logistik Centralen.

Hidtil har STM Vinduer selv stået for transporten. Men siden mandag d. 1. marts har det været en opgave for Logistik Centralen, der har base i Odense, men kører over hele landet. Og det er netop fidusen.

- Nøgleordet for samarbejdet er den kvalitet og service, som Logistik Centralen står for og kan give os. Altså bedre service i form af højere leverings-frekvens og kortere leveringstider. Det har været altafgørende for os. Det er jo skrøbeligt gods, der skal transporteres, og derfor er det vigtigt, at transporterne kan gennemføres uden omlæsninger, forklarer administrerende direktør Finn Methmann, STM Vinduer.

Han tilføjer:

- Vi er gode til at producere døre og vinduer og supervisere vores kunder, Logistik Centralen er gode til transport og logistik. De leverer varerne der, hvor de skal bruges, på byggepladserne med samme høje servicegrad som altid fra STM Vinduer. På den måde er Logistik Centralen garanti for, at kvalitet betaler sig i den del af værdikæden, der handler om, at vi fastholder et højt serviceniveau.

Transport i ’åbent system'
Distributionen af vinduer og døre vil ske i et såkaldt ’åbent system’. Det sparer brændstof og reducerer udslip af CO2, og det har ifølge Finn Methmann stor betydning. I forvejen har vinduesproducenten en aftale om køb af grøn vindmøllestrøm med Langelands Elforsyning.

- Logistik Centralen transporterer vores varer i et åbent system sammen med andre virksomheders varer. Det betyder, at vi får en konkurrencemæssig fordel, fordi vi opnår en stor brændstofreduktion i det åbne system kontra det lukkede system, vi hidtil har kørt i. Både STM Vinduer og Logistik Centralen arbejder målrettet på at nedbringe vores samlede belastning af miljøet, og denne aftale betyder, at vi faktisk kan gøre en stor forskel, siger Finn Methmann.

Sparer tid, penge og brændstof
Direktør i Logistik Centralen, Morten Christiansen, er enig og uddyber:

- Et åbent system betyder egentlig bare, at vi åbner for, at andre kunder, der har brug for at få transporteret deres gods til/fra områder nær STM’s ruter, vil kunne få deres gods med på de lastbiler, der kører i forvejen. Det sparer tid, penge og brændstof for alle parter. Dette er kun muligt, fordi vi har kunder i hele landet, og vi derfor allerede kører i de områder, hvor STM’s produkter skal leveres til.

STM’s fire chauffører, der hidtil har stået for transporten af vinduer, har alle har sagt ja til at fortsætte arbejdet og blive ansat hos Odensefirmaet i stedet.

-losLæs mere om Døre & vinduer

11/3 2021