Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Velux ude i nyt opkøb

Velux ude i nyt opkøb

Velux Gruppen er ude i endnu et opkøb og overtager nu engelske Vitral

Del artiklen på

Velux Gruppen overtager Vitral, der sælger ovenlys- og glastagssystemer i Danmark og England. Selskabet har 60 medarbejdere med salgskontorer i Danmark, England og produktionen i Litauen.

Med købet af JET-Group og nu Vitral opnår Velux Gruppen en styrket position i det kommercielle marked med i alt 1.100 medarbejdere i 13 markeder.

- Vitral tilbyder ovenlys- og glastagssystemer som udgør godt supplement til vores modulbaserede løsning, VMS. I dag er Vitral i Danmark og England, hvor vi dermed styrker vores position i markedet. På sigt håber vi at kunne udvide salget af Vitrals løsninger til flere markeder. Derudover har Vitral interessante fladtagsløsninger til boliger, som vi også ser potentiale i. Vi er stolte af, at Vitral, der er grundlagt af vores stifter, nu bliver en del af Velux Gruppen, siger David Briggs, CEO i Velux Gruppen.

Stærk platform
Siden 2012 har Velux Gruppen med lanceringen af VMS og for nylig købet af Jet gruppen etableret en stærk position i det kommercielle marked. Og da Vitral siden 2005 har videreudviklet nye, gode produkter og effektiviseret sin produktion, passer firmaet nu perfekt ind i Velux gruppens nye strategi på markedet for kommercielle bygninger.

- Jeg er glad for, det bliver Velux, der bliver den fremtidige ejer af Vitral. Siden 2005 har vi stort set fuldstændigt fornyet vores produktportefølje, og Vitrals nuværende produkter udgør i mine øjne et rigtigt godt match til Velux VMS-forretning, både på skrå og flade tage. I Velux-regi får Vitral en langt stærkere platform for vækst fremover, siger Jens Borelli-Kjær, direktør for og ejer af Vitral.

Jens Borelli-Kjær bliver tilknyttet Vitral indtil handelen lukkes, hvorefter han vil stå til rådighed som konsulent imens virksomheden integreres med Velux VMS organisation.

-jhn

Fakta: Om Vitral
Vitral glaspaneler er udviklet af Velux stifter Villum Kann Rasmussen og markedsføres første gang i 1956. Produktet var glaspaneler monteret i aluminiumsskinner, hvilket gjorde dem nemmere at montere, og som tilbehør blev der udviklet et mekanisk fjernåbnersystem.

VKR Holding solgte i 2005 Vitral til en investorgruppe med blandt andet Jens Borelli-Kjær, der i dag eneejer.

Vitral sælger i dag ovenlys- og glastagsstystemer i Danmark og UK med produktion i Litauen. Selskabet beskæftiger i alt 60 personer.

Læs mere om Døre & vinduer

16/10 2018