Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Vinduets rolle i arkitekturen

Vinduets rolle i arkitekturen

Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Hvordan oplever vi et vindue, og hvad er vinduets rolle - Deltag i en 'talk' med Arne Høi og Kjeld Vindum fra Kunstakademiets Arkitektskole

Del artiklen på

Den 31. oktober har Villum Window Collection og Dansk Arkitektur Center inviteret arkitekterne Arne Høi og Kjeld Vindum til en Talk om vinduets rolle i arkitekturen. Hvad er vinduets primære opgave, og hvilke ydelser forventer vi af vinduet? Hvordan oplever vi et vindue? Hvilken rolle spiller vinduet og lyset i vores kultur- og arkitekturhistorie? Og hvad sker der med vinduet i fremtiden?

Arne Høi er arkitekt og institutleder ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere kontorchef i Kulturstyrelsen med ansvar for bl.a. arkitektur og bygningsfredning og centerleder i Center for Bygningsbevaring; RAADVAD. Derudover forfatter og medforfatter til en række bøger og vejledninger om byer og bygningers bevaringsværdier.

Kjeld Vindum er arkitekt og lektor ved Kunstakademiets Arkitektskole KADK. Han er tidligere redaktør af fagbladet Arkitekten og medforfatter og medredaktør af flere bøger, bl.a. ’Arne Jacobsen’ og ’Den nye bølge i dansk arkitektur’.

-jhn

Fakta:

Arrangementet afholdes onsdag den 31. oktober kl. 16.30 – 18.00
Sted: Villum Window Collection, Maskinvej 4, 2860 Søborg.

Der vil være en forfriskning og en lille snack.

Det koster 90 kr. at deltage. 45 kr. for studerende.
Ved arrangementet får du også mulighed for at se udstillingerne i VILLUM Window Collection, herunder også særudstillingen ”Wall of Windows from The Brooking” – en væg med 68 historiske vinduer, skabt af den hollandske arkitekt Rem Koolhaas på baggrund af den engelske arkitekturhistoriker Charles Brooking´s imponerende vinduessamling. Vinduesvæggen blev vist første gang på Arkitekturbiennalen i Venedig i 2014.

Køb billet her.

Læs mere om Døre & vinduer

23/10 2018