scroll
Boligforeninger får ladeløsninger til biler

Boligforeninger får ladeløsninger til biler

I takt med at elbiler bliver mere almindelige, bliver det nødvendigt for boligforeninger at etablere ladeløsninger. På Netværksdagen for Byens Boligforeninger viser SEF Energi A/S, hvordan de hjælper boligforeningerne med de nye udfordringer

Af Lars Bennetzen

Der sælges stadig flere og flere elbiler i Danmark, og for boligforeninger betyder det, at både beboere og gæster i stadig højere grad skal bruge ladestationer til deres biler. Det er en ny udfordring, som boligforeningerne skal forholde sig til, og SEF Energi A/S har specialiseret sig indenfor dette område. 

- Der er mange ting en boligforening skal forholde sig til, og vi kommer både med rådgivning og de faktiske løsninger til boligforeningerne, fortæller Morten Jensen, Key Account Manager hos SEF Energi A/S. 

En af de vigtige ting at overveje er placering af ladestanderne, for det dyre i etableringen er at trække kablet. SEF Energi A/S hjælper derfor boligforeningerne med at planlægge hvor, og hvor mange ladestandere, der skal etableres. 

- Her skal boligforeningerne også fremtidssikre sig. Det kan godt være, at der kun er behov for en eller to ladestandere her og nu. Men det kan godt betale sig at tænke fremad, for at undgå ekstraudgifter ved at skulle grave kabler ned flere gange, pointerer Morten Jensen. 

Boligforeningerne skal også overveje, den efterfølgende vedligeholdelse af ladestanderne. Her kommer SEF Energi A/S med en løsning, hvor de både klarer installationen og efterfølgende også står for driften.  

- På den måde skal boligforeningen ikke ud at finde en elektriker, der kan løse eventuelle fremtidige problemer, siger Morten Jensen. 

Der er mange andre ting, der skal overvejes, når boligforeningen skal have en ladeløsning. Ting som afgiftsrefusion og ikke mindst, hvordan beboere og gæster betaler for opladning af deres elbil, skal gennemtænkes.  

Her er god rådgivning vigtig, og Morten Jensen fortæller, at de bruger meget tid på at rådgive deres kunder, så den optimale løsning findes. 

- For eksempel kan boligforeningerne overveje, om de skal tilbyde nærliggende virksomheder, at de kan bruge deres ladestationer i dagtimerne, når deres beboere alligevel er væk, forklarer Morten Jensen. 

Han slutter af med at fortælle, at det er vigtigt, at boligforeningerne sørger for, at de er klar til at sætte flere standere op på sigt. At hele driften er tænkt ind i løsningen, og at boligforeningerne tænker regler ind for parkering/opladning, så en oplader ikke spærres af biler, der ikke lader op. 

På Netværksdagen i Hvidovre den 30. september står SEF Energi A/S klar til at fortælle meget mere om deres løsninger, rådgivning og ikke mindst håndtering af faktureringsdelen.

Der er som altid gratis adgang og mad på Netværksdagen for Byens Boligforeninger, hvor du kan møde en lang virksomheder med løsninger og ideer du kan bruge til drift og vedligeholdelse af ejendomme.

Du kan tilmelde dig her...

21/9 2021