scroll
Den grønne omstilling stiller krav til digitalisering- Det handler jo ikke bare om mere digitalisering men især om klog digitalisering, fastslår Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Den grønne omstilling stiller krav til digitalisering

Det er den helt rigtige vej at gå, når regeringen vil sikre bedre adgang til forsyningsdata., lyder det fra Tekniq, som opfordrer til at sætte yderligere fart på bestræbelserne for at effektivisere danskernes energiforbrug

Det skal være lettere for den enkelte dansker at få overblik over sit energiforbrug og dermed bidrage aktivt til den grønne omstilling – fx ved bedre at kunne sikre, at man bruger energien, når den er grøn og billig.

Det er en af hovedtankerne, bag et nyt Forsyningsdigitaliseringsprogram, som blev præsenteret  af Energistyrelsen.
Et initiativ, der bliver budt velkommen af Tekniq Arbejdsgiverne, som længe har argumenteret for fordelene ved at sætte danskernes forbrugsdata fri.

- Det handler jo ikke bare om mere digitalisering men især om klog digitalisering. Ved at give disse oplysninger fri for den enkelte forbruger, uanset om der er tale om en boligejer eller en virksomhed, kan vi motivere til de nødvendige investeringer i eksempelvis mere intelligente og energibesparende løsninger, siger Troels Blicher Danielsen, adm. direktør hos Tekniq Arbejdsgiverne.

Han hæfter dig også ved, at Energistyrelsen som led i Forsyningsdigitaliseringsprogrammet vil etablere et offentligt-privat partnerskab med aktører fra både i og udenfor forsyningssektoren.

- Det er helt rigtigt set, at man på denne måde inddrager alle dele af energiens forsynings- og forbrugskæde. På den måde sikrer vi, at vi får det fulde udbytte af de digitale muligheder, samt at vores data fritstilles på en måde, så de kan bruges til at energieffektivisere hele Danmark og på den måde hjælper os med hurtigere at mindske den fossile afhængighed – fx af russisk gas, understreger Troels Blicher Danielsen.

Han opfordrer til, at der nu hurtigst muligt sættes gang i det praktiske arbejde med at få afklaret, hvordan de forskellige forbrugsdata skal sættes fri.
- Vi skal undgå, at dette arbejde ender som en syltekrukke for digitaliseringen af vores energiforbrug. Vi er i hvert fald klar til at bidrage aktivt til, at processen bliver så hurtig og effektiv som muligt, siger han.

-pf

9/5 2022