Aktuelle nyheder - El & Belysning

Elbranchens status i 2019

Elbranchens status i 2019

SPONSORERET INDHOLD: Over hele landet er der elektrikere at finde, men alligevel er der i nogle områder, som blandt andet hovedstadsområdet, mangel på elektrikere.

Del artiklen på

For virksomheder der akut står og mangler en elektriker, kan det derfor være problematisk at rent faktisk finde en elektriker.

Derfor vil vi her komme lidt ind på hvordan markedet for elektrikere ser ud i dagens Danmark, og samtidig hjælpe lidt med hvordan du hurtigt og let kan finde en elektriker til dit næste projekt.

Elbranchens udvikling

Hvis vi kigger på elbranchens generelle opbygning, så er selve markedet opdelt i henholdsvis et engros- og detailmarked.

Engrosmarkedet er generelt for el-handelsselskaber og de større danske virksomheder. Markedet er en del af et nordisk samarbejde om el-markedet. El-producenterne sælger her el, som dernæst kan blive opkøbt af de større virksomheder og el-handelsselskaber.

Betaling foregår således at forbrugerne af el både skal betale til det el-handelsselskab, som der leverer el, og derudover også til netselskabet, som er ejerne af de kabler som transporterer ellen.  

Rent økonomisk set har el-branchen haft positive tendens igennem en længere årrække. I 2018 er det forventet at selve omsætningen opretholder en vækst på 2-3%, som det har været i tidligere år også. Også antallet af beskæftigede i elbranchen har været stødt stigende, og dette er også tilfældet i 2018. På trods af den stigende tendens, er største delen af Danmarks elektrikere placeret i Jylland. Derved er internettets betydning nu blevet større end nogensinde før.

Færre kvalificerede elektrikere

Det er helt tydeligt at det er blevet sværere for elektrikere i installationsbranchen at rekruttere unge kvalificerede elektrikere. Der er helt simpelt færre der ønsker en indgang ind i branchen. Derudover er dem der rent faktisk kommer ind, ikke altid lige motiveret, og derfor ikke ligefrem kvalificeret til arbejdet.

Allerede nu er der især i hovedstadsområdet, ofte mangel på elektrikere. Virksomheder kan have svært ved at finde en elektriker som har tid og ressourcer til at varetage de, nogle gange, store opgaver. Det kan blandt andet være på baggrund af mangel på arbejdskraft, fordi lærlingene ikke vælter ind, og de erfarne elektrikere søger andre veje.

Pga. manglen af arbejdskraft ses det også at priserne bliver noget højere i nogle af Sjællands dyre kommuner. Det er set at en elektriker kan koste op til 900 kr. i timen på Frederiksberg.

Derfor kan internettets opslagssider muligvis være fremragende til at finde enten jyske eller fynske elektrikere, som kan klare din virksomheds opgave, på trods af den store geografiske afstand.

Internettets betydning for branchen

Som nævnt ovenfor bliver internettets betydning for branchen større og større. Opslagsværker som de gule sider og den klassiske telefonbog, er næsten så godt som outdated. For finde en elektriker i nærheden af dig, findes der en del hjemmesider, som er designet til at kunne være behjælpeligt til at du som virksomhed, kan finde en elektriker tæt på dig.

Alt kontakt og tilbudsindhentning er efterhånden også blevet fuldstændig elektronisk. Derfor er det vigtigt at undersøge på forhånd hvad du forventer af elektrikerens arbejde, og hvilke opgaver der skal udføres. Derved kan du hurtigt og helt uden forpligtelse, indhente et tilbud online, for nogle af de mange elektrikere der findes.

Læs mere om El & Belysning

13/3 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.