Aktuelle nyheder - El & Belysning

Faglig fordybelse på deltid Daniel Mathias Nielsen (t.h.) fik overrakt installatørprisen af direktør Torben Larsen. Han blev modtager af prisen, bl.a. pga. et imponerende karaktergennemsnit på 10,25.

Faglig fordybelse på deltid

Daniel Mathias Nielsen modtager brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgivernes installatørpris. Han har taget deltidsuddannelsen AU i EL-installation sideløbende med sit faste arbejde

Del artiklen på

En overrasket Daniel Mathias Nielsen modtog installatørprisen, da han og studiekammeraterne på AU i EL-installation dimitterede fra Erhvervsakademi Dania i Randers d. 6. juni. Prisen er bemærkelsesværdig – ikke mindst fordi Daniel Mathias Nielsen som en af de første har taget uddannelsen, sideløbende med at han har passet sit arbejde som projektleder hos Bravida i Randers.

- Det at komme i centrum på den måde er ikke noget, jeg er vant til. Men det er da helt sikkert noget, jeg er superstolt over og et bevis på, at jeg har præsteret noget, sagde den 32-årige prismodtager og fortsatte:

- Vi er det første hold her på skolen, der har taget uddannelsen på deltid. Og havde det ikke været en mulighed, så tror jeg ikke, jeg havde gjort det. To år på SU, det havde ikke fungeret. Men man må altså ikke undervurdere arbejdsbyrden, når man både læser og arbejder samtidig, sagde Daniel Mathias Nielsen.

Har passet både studie og job
Også på hans arbejdsplads, Bravida i Randers, er der stolthed over, at det er lykkedes for en medarbejder at passe både uddannelse og arbejdsopgaver med så stor succes.

- Daniel er en meget ansvarsbevidst person. Det er nok også derfor, han har fået så godt et snit. Det har betydet rigtig meget, at han har kunnet arbejde ved siden af. Og vi har faktisk ikke kunnet mærke, at han har været under uddannelse. Han har formået at passe både studie og job – og hans frivillige arbejde som brandmand. Derfor er vi heller ikke nervøse for, hvordan det skal gå, hvis andre af vores medarbejdere har lyst til at tage deltidsuddannelsen, sagde Anders Tang, distriktschef hos Bravida.

Efterspurgte i branchen
Prisen blev overrakt af Torben Larsen, direktør for Larsen Installation i Viby samt bestyrelsesmedlem i Tekniq Arbejdsgiverne, der står bag prisen.

- I har nok allerede fornemmet, at I er efterspurgte, og at der er brug for jer ude i virksomhederne. De opgaver, vi løser i branchen, bliver hele tiden mere komplekse og teknologitunge, og derfor vil I også opleve, at der bliver stillet store krav til jer, sagde Torben Larsen, da han holdt tale for dimittenderne, og uddybede:

- Som virksomhedsejer ved jeg, hvor svært det er for en arbejdsplads at undvære gode folk. Det har stor værdi – både for jer selv, men i særdeleshed også for jeres arbejdsplads – at I ikke har været helt væk fra dagligdagen. Tidligere var der kun én måde at opnå den fulde autorisation på, og det var via to års fuldtidsstudier og to år på SU. Det har deltidsuddannelsen heldigvis lavet om på, sagde Torben Larsen.

Vil fortsat videreuddanne sig
For Daniel Mathias Nielsen, der fik installatørprisen for et imponerende karaktergennemsnit på 10,25, rækker ambitionerne dog endnu videre.

- Jeg er superglad for Bravida, og jeg føler, at mine evner og muligheder får en chance for at blive udviklet her, hvor jeg er med til at projektere og finde løsninger. Det ser jeg frem til at gøre endnu mere, og så har jeg da planer om at fortsætte med at gøre mig selv dygtigere – for eksempel ved få bygget økonomi, projektleder og jura på min kompetencer, fortalte han.

AU i EL-installation er en videregående uddannelse, hvor de studerende typisk har en baggrund som elektrikere. Tidligere har det været et krav, at man skulle tage uddannelsen på fuld tid. Men som noget nyt er det nu også muligt at blive uddannet på deltid, således at man samtidig kan passe sit daglige arbejde.

-losLæs mere om El & Belysning

11/6 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar