Aktuelle nyheder - El & Belysning

Feriehusmesse giver sparetipsPå energifronten kobles der til i det danske ferieland, hvor elforbruget er steget markant de seneste årtier.

Feriehusmesse giver sparetips

Et typisk feriehus bruger cirka 5.800 kWh om året. Det svarer til otte måneders strømforbrug i et parcelhus, så der er mulighed for at spare. Energistyrelsen viser, hvordan på feriehusmesse den 14.-15.september

Del artiklen på

Samfund - energi

De flere end 220.000 feriehuse i Danmark giver en enestående mulighed for at trække stikket og koble af. Men på energifronten kobles der til i det danske ferieland, hvor elforbruget er steget markant de seneste årtier.

Det er der mange årsager til - blandt andet at antallet af turister og helårsbeboere er vokset betydeligt. Vores forventninger og behov har også ændret sig over tid. Elvarme, fjernsyn, vaskemaskine, mikroovn, opvaskemaskine med mere er blevet normalen, og nogle huse byder tilmed på spabad, sauna og endda pool - alt sammen noget, der får strømmåleren til at snurre.

Det årlige elforbrug til opvarmning og varmt vand i et gennemsnitligt dansk feriehus er på cirka 5.800 kWh. Hvis man bruger sit feriehus otte uger om året, så svarer det i gennemsnit til otte måneders strømforbrug i et almindeligt parcelhus.

Flere forskellige muligheder
Heldigvis er der oft e håndtag, man som sommerhusejer kan dreje på for at nedbringe energiforbruget. På Feriehusmessen i Fredericia den 14.-15 september giver Energistyrelsens eksperter inspiration og gode råd til at skære toppen af elregningen.

Det kan for eksempel ske med varmepumper, solfangeranlæg til brugsvandet, efterisolering eller nye vinduer. Det kan også handle om at holde den rette temperatur, når huset står tomt, korrekt brug af radiatorer, at man ikke sætter energitunge "aflagte" hvidevarer, fjernsyn etc. ud i ferieboligen etc.

Der bliver også mulighed for at stille spørgsmål, for hvad der er mest oplagt at gøre for den enkelte ejer, afhænger naturligvis af de konkrete omstændigheder. Men sikkert er det, at et lavere energiforbrug gavner både ejer, lejer og klimaet.

Arrangementet finder sted på messens scene klokken 12.15 både lørdag og søndag, og der er mulighed for 1:1-rådgivning ved Energistyrelsens stand på messen.

-jhn

Se evt. mere her

Læs mere om El & Belysning

22/8 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar