left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Festival lyser op i vintermørketEternal Sundown af lysdesigner Mads Vegas. Foto: Mathias Peter Christian v Kongshaug Productions.

Festival lyser op i vintermørket

I debutåret 2018 rummer Copenhagen Light Festival hele 40 lysværker og -events spredt ud over hele byen

Del artiklen på

Mange har sikkert bemærket den intense, grønne laserstråle, som i denne tid markerer Copenhagen Light Festival, og som lyser fra Tivoli til Nikolaj Kunsthal. Lørdag tilkom endnu en markant installation, The Pillar af Jakob Kvist i Nordhavn, og i weekenden var der også mulighed for at opleve Christian Lemmerz (DA) værk Hjælp, der bygger på ideen er at forvandle Kulturministeriets bygning til et spøgelseshus, der sender et nødsignal.

I debutåret 2018 rummer Copenhagen Light Festival hele 40 lysværker og -events spredt ud over hele byen. Februarmørket sænker sig over byen hver eftermiddag ved 17-tiden, og så er der mulighed for at opleve de mange værker, som fortrinsvis er udendørs og gratis.

Mange lysværker er centreret omkring indre by, men hvis man gerne vil have lidt mere med. Det gælder bl.a. det værket Eternal Sundown af Mads Vegas, som befinder sig ved Bølgen på Kalvebod Brygge. Værket består af 142 lodret stillede lysrør med forskellige mættede farvenuancer, som med spejlinger i vandet tegner en uendelig solnedgang, som kan ses vidt omkring. Man vil også kunne opleve den finurlige installation Flow af lyskunstgruppen Tokyo Blue i Kulturtårnet på Knippelsbro, hvor de med kærnemælk matterede vinduer bruges som lærred for videoprojektion af skiftende farver med reference til både vand og trafik.

Endnu et værk findes i facadevinduerne hos festivalens hovedsponsor Louis Poulsen på Gammel Strand. Her har lyskunster Jakob Kvist i en hyldest til Poul Henningsen omskabt facadens vinduesrækker til sin egen lille festival i varme lysfarver. Ved Tivoli venter mange lysoplevelser indenfor: Ved søen handler det om Olafur Eliassons lyspendler Little Sun Light Swarm samt lysshows med musikledsagelse. På Nimbs facade er der pixelmapping, og også den nye skøjtebane er illumineret.

Det er planen, at lysfestivalen skal være en tilbagevendende oplevelse. Ambitionerne er store hos arrangøren, den ukommercielle forening Dansk Center for Lys. Projektchef Catja Thystrup mener, at festivalen er en fantastisk måde at fastholde og fortælle om danske lystraditioner:

- Vi har en vigtig arv at videreføre. Vores hovedstad har en gadebelysning, som er langt mere nænsom end i de fleste storbyer. Her i landet kan vi lide at bevare mørket og sætte lys, hvor det behøves og på en komfortabel måde. Det samme gælder indendørs, siger Catja Thystrup og fortsætter:

- Efter vores mening har vi i Danmark en særlig følsomhed for lys, som også har et aftryk på den måde, vi arbejder med lyskunst og lysdesign.

Festivalen strækker sig fra 2. februar til 2. marts og støttes også af Københavns Kommune.

-kj

Læs mere om El & Belysning

12/2 2018
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar