Aktuelle nyheder - El & Belysning

Øger Danmarks havvindproduktion med 18 procentDe 72 møller har en totalhøjde på 188 meter, og hvert fundament vejer op til 800 tons. Vindmølleparken ligger i Østersøen 15-40 kilometer fra den danske kyst. Arkivfoto: Vattenfall

Øger Danmarks havvindproduktion med 18 procent

Byggeriet af Kriegers Flak havmøllepark, som vil øge Danmarks årlige elproduktion fra vind med næsten en femtedel, er netop begyndt

Del artiklen på

De første af 72 såkaldte ’monopile’-fundamenter svejses for tiden sammen for at danne grundlag for Danmarks største havmøllepark, Kriegers Flak.

Når vindmølleparken i Østersøen er i fuld produktion inden udgangen af 2021, vil den øge den årlige danske elproduktion fra vind med 18 % svarende til omkring 600.000 danske husholdningers årlige elforbrug.

- I løbet af sommeren færdiggør vi Horns Rev 3 havmøllepark i Nordsøen. Perfekt timet med byggestart på Kriegers Flak. Sammen vil de to parker øge Danmarks havvindproduktion betydeligt og medvirke til at realisere vores mål om at muliggøre et fossilfrit liv inden for én generation, siger Vattenfalls danske administrerende direktør, Michael Simmelsgaard.

Byggeriet påbegyndes
Fundamenterne fremstilles i Rostock i Tyskland af EEW Special Pipe Constructions. Herfra vil de op til 800 tons tunge fundamenter blive sejlet direkte til installation på byggepladsen i Østersøen 15-40 kilometer fra Sjællands kyst.

Forberedelserne har været i gang i nogen tid og følger tidsplanen. Nu er det tid til at påbegynde selve byggeriet, hvor vindmølleparkens elementer begynder at tage form.

Næste skridt bliver de såkaldte overgangsstykker, som produceres hos Bladt Industries i Aalborg, og som forbinder fundamentet med selve møllerne.

Fundamenterne vil bære 72 Siemens Gamesa 8,4 MW vindmøller, der tilsammen vil udgøre parkens totale kapacitet på godt 600 MW. Dermed bliver Kriegers Flak Danmarks største havmøllepark.

Kontakt til lokale virksomheder
Der er stort potentiale i den kommende havmøllepark for virksomheder på Sjælland. Torsdag mødes Vattenfall og fem underleverandører i Rødvig med lokale virksomheder i Kriegers Flak Service Group.

Servicegruppen er et netværk af virksomheder hovedsageligt fra Guldborgsund, Vordingborg, Faxe og Stevns kommuner inden for blandt andet rengøring, hotel og skibsservice.

Formålet er at præsentere Vattenfalls underleverandører for lokale virksomheder for potentielt at skabe servicesamarbejde mens havmølleparken bygges, og når den efterfølgende er i drift.

-los


Læs mere om El & Belysning

23/5 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar