Aktuelle nyheder - El & Belysning

Glorie LED-strips lyser pladsen godt op

Glorie LED-strips lyser pladsen godt op

Udvendigt orienteringslys i vådrumsarmaturerne kan kortslutte pga. fugt i ledningssamlingerne, og derfor brugte Enemærke & Petersen LED-strips i stedet på et projekt i Kastrup

Del artiklen på

Én ting er, at vådrumsarmaturer er bygget til at modstå fugt. Noget andet er, at samlingerne mellem armaturerne let tager fugt ind, og dermed kortslutter lysstofrørene.

Under renoveringen af Postparken i Kastrup var det for byggeleder Mads Skov Christensen fra Enemærke & Petersen det en evig kilde til frustration hver morgen at skulle tjekke orienteringslyset for nye kortslutninger. Derfor er det også en stor lettelse for byggelederen og hans team at opleve driftssikkerheden ved Glorie LED-stripsene, der samtidig er lette at montere og flytte selv i 100 meters længder.

- Med de gamle lysstofrørsløsninger ville 100 meter orienteringslys monteret på forskallingsbrædder medføre 10 vådrumsarmaturer med hver to samlinger. Det er 20 samlinger, hvor der kan komme fugt ind. I en 100 meter lang Glorie LED-strip er der én samling, og i den tid, jeg har brugt LED-strips, har jeg endnu ikke oplevet fugtproblemer, fortæller han for tilføjer:

- Glorie LED-stripsene er både mere driftssikre end de gamle vådrumsarmaturer, og så slipper vi for at montere dem på forskallingsbrædder som vådrumsarmaturerne og slæbe dem op og ned i de trappeopgange eller på de stilladser, hvor vi har brug for orienteringslys.

Han glæder sig også over at spare elektrikertiden, da folkene selv sætter Glorie LED-strips op med plastikstrips:

- Glorie LED-lyset fungerer også rigtigt godt på de udvendige stilladser. Vi sætter det op med plastikstrips på de bærende stålbjælker med tre meters mellemrum, så det peger indad. Ved at montere det på bærende stålrør behøver vi ikke tage LED-stripsene ned igen, hvis stilladset skal ændres. Vi bruger naturligvis også LED-strips i trappeopgange og elevatorskakter og alle andre steder, hvor der er brug for godt orienteringslys, fortæller han og tilføjer, at LED-lyset på 4000 Kelvin faktisk er så godt, at de også ofte bruger det som arbejdslys.

Glorie LED-strips er IP67 godkendt og kan bruges på byggepladser med slagfast gummikabel. De kommer i 50 meter ruller, der kan sættes sammen til en 100 meter lang orienteringslyskæde med mulighed for at blive klippet til inden for én meter, hvilket gør dem lette at reparere og tilpasse på stedet. De kommer i 3000 og 4000 kelvin varianter.

-kj

Læs mere om El & Belysning

15/4 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar