left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Hver tredje dansker finder energioptimering i hjemmet irrelevantBlandt 1225 tilfældigt udvalgte danskere synes kun 13 %, at energioptimering i respondentens private hjem er relevant ’i meget høj grad’.

Hver tredje dansker finder energioptimering i hjemmet irrelevant

For tredje år i træk er der en tredjedel af danskerne, der ikke ser noget behov for at energioptimere deres private hjem. Men klimakrisen er virkelig, og vi er alle sammen nødt til at forholde os til den, lyder det fra Schneider Electric

Del artiklen på

Da Folketinget i 2020 vedtog en klimalov, forpligtede politikerne sig til at reducere landets samlede udledning af CO2 med 70 % i 2030 og at gøre Danmark CO2-neutral i 2050. I den forbindelse pegede en række miljøeksperter på, at målene kun kan nås via en grøn omstilling på transportområdet, flere vindmøller og en større grad af energioptimering i danskernes private hjem.

Det kniber dog lidt med danskernes vilje til at spare på energien i privatboligen, viser en spørgeskemaundersøgelse fra analysebureauet YouGov på vegne af Schneider Electric, der er global specialist i energioptimering.

Undersøgelsen er gennemført én gang årligt siden 2019, og de spritnye resultater er nedslående læsning, idet 29 % af danske boligejere finder muligheden for at spare på energien i privatboligen irrelevant.

- Skal Danmark kunne nå sit mål om en 70 % reduktion i udledningen af CO2 i 2030, er der brug for en grøn omstilling på tværs af samfundet. Derfor duer det simpelthen ikke, at så mange danskere ikke beskæftiger sig med energioptimering i eget hjem. Tiden er løbet fra at forlade sig på, at politikere og virksomheder alene løser problemerne. Den enkelte borger er i høj grad nødt til også at yde en indsats for klimaet, siger vice president Thomas Andersen hos Schneider Electric Danmark.

Ingen udvikling
Idet Schneider Electric de seneste tre år har taget temperaturen på danskernes vaner og præferencer i forhold til energioptimering, er det muligt at identificere udviklingen på området. Desværre er der tale om stilstand, idet andelen af danskere, der ikke finder energirenovering i privaten relevant, har ligget støt omkring en tredjedel i hele perioden. I 2019 var tallet 29 %, i 2020 lå det på 31 % og i 2021 altså igen på 29 %.

- Det seneste år har verden primært, med god grund, beskæftiget sig med Covid-19. Tilbage står vi stadigvæk med vores øvrige udfordringer. Klimakrisen er virkelig, og den er vi alle sammen nødt til at forholde os til. Vi ved, at bygninger står for omkring 40 % af det samlede energiforbrug i EU, og derfor har vores private hjem et enormt potentiale i forhold til at nedbringe CO2-udledningen, siger Thomas Andersen.

Det svarer danske boligejere på spørgsmålet ’I hvilken grad anser du energioptimering i dit private hjem som relevant for dig?’

Slet ikke: 7 procent
I mindre grad: 22 procent
I nogen grad: 33 procent
I høj grad: 21 procent
I meget høj grad: 13 procent
Ved ikke: 3 procent

Om undersøgelsen
Undersøgelsen omfatter et repræsentativt udsnit af den danske befolkning med enten en andels- eller ejerbolig og i alderen 18+. Spørgeskemaundersøgelsen omfatter i alt 1225 respondenter, som er tilfældigt udvalgt på tværs af blandt andet køn, alder og geografi, således at undersøgelsen afspejler befolkningssammensætningen på disse parametre.

-los


Læs mere om El & Belysning

11/5 2021
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar