Aktuelle nyheder - El & Belysning

Køber bil til hurtig udrykningSektionsleder Jan Frandsen ved den nye bil i sektionen for midlertidige installationer i Ajos.

Køber bil til hurtig udrykning

Ajos’ afdeling for midlertidige installationer har indrettet en stor varebil til at levere produkter hurtigt ud til kunderne, og den er bemandet med en elektriker

Del artiklen på

Normalt benytter Ajos et fragtfirma til at transportere det udstyr, som elektrikere senere monterer hos kunderne. Nu har Ajos indkøbt og specialindrettet en varevogn, som vil køre mindre leveringer ud til kunderne, og den vil være bemandet med en elektriker, som samtidig kan klare installationsarbejdet.

Sektionsleder Jan Frandsen tror på en bedre kundeservice med den nye bil og den ny måde at levere på.

- Det betyder, at vi kan levere hurtigere end tidligere. Bilen er specielt indrettet og kan eksempelvis have flere el-tavler med. Det kan være kunder, der skal have supplerende materiel eller eksempelvis el-udstyr til mindre events. Der kan vi i én arbejdsgang levere materiellet og installere det, fordi vi har en fagmand til at køre det ud til kunden, fortæller Jan Frandsen.

Ideel til hasteopgaver
Ideen fik Jan Frandsen, da han ofte har været frustreret på kundernes vegne over leveringstiden.

- Egentlig kom ideen, fordi jeg synes, vi har for store omkostninger til transport, og samtidig er det besværligt, fordi vores folk ikke er på stedet, når materialerne leveres. Vi får ofte forespørgsler, hvor installationen skal udbedres øjeblikkeligt eller noget ekstra måske helst skal være i funktion dagen før, at kunden ringede. Med den nye ordning bliver vi bedre til at håndtere hasteopgaver, siger Jan Frandsen.

- Jeg forventer, at andre afdelinger i Ajos også kan bruge bilen til mindre leveringer. Det er kun fantasien, der sætter grænser for anvendelsen. Den er indrettet som en lille lastbil, men den kan køres på almindeligt kørekort, så den er meget fleksibel, siger han.

- Vi sætter et reolsystem ind i bilen, når den skal fungere som servicebil. Reolerne er på hjul og klikkes fast, så de let kan fjernes, når der skal bruges ekstra plads til transport.

El-tekniker Jan Christian Andersen i den nye bil som kan indrettes både til transport og som servicebil.

Bilen er leveret i løbet af sommeren og bliver sat i drift i august. Jan Frandsen betragter det som en test af konceptet, men han forventer, at det giver en bedre kundeservice med hurtigere reaktionstid på mindre opgaver.

Foruden afdelingen for byggepladsindretning og midlertidige installationer arbejder Ajos med levering og montage af skure, moduler og pavilloner samt kraner og hejs.

-los
Læs mere om El & Belysning

14/8 2018