Aktuelle nyheder om byggebranchen - El & Belysning

LED-besparelse koster ikke en kroneDet nye Dampa LED-lyspanel er kun ni mm fladt. Foto: PR.

LED-besparelse koster ikke en krone

TS-gruppen kan skaffe ejere af Dampa-lofter så store besparelser på lys, at investeringen betaler sig selv

Del artiklen på

Installatørkæden TS-gruppen, som er en kæde af 40 selvstændige installatører med 66 afdelinger i hele landet, tilbyder nu offentlige organisationer, virksomheder, rederier og andre med Dampa-lofter op til 60 % besparelse på lysregningen og bedre lys.

At det lige skal være Dampa-lofter skyldes, at TS-gruppen er med i et grønt klyngesamarbejde, hvis fem medlemmer er gået sammen om af fremme udbredelsen af Dampas nye LED-paneler, der uden videre kan klikkes på plads i et Clip In-systemloft fra Dampa. De fire andre medlemmer af erhvervsklyngen er Dampa, Energi Fyn, Grenkeleasing og Danmind.

- Der er flere måder at spare pengene på. Den ene måde er at betale over elregningen. Den vil i nogle tilfælde falde så meget med de nye LED-paneler, at besparelsen sammen med energitilskuddet det første år kan dække de afdrag, man skal betale for panelerne. Den anden er at lease panelerne over f.eks. fire år og betale leasingydelsen med besparelsen på elregningen, forklarer Mick Clausen, der er direktør for TS-gruppen.  

Han fortæller, at TS-gruppen allerede er gået i gang med at fortælle sine kunder om de nye LED-paneler, der kan holde i op til 15 år ved otte timers daglig brug:

- Det er ikke kun besparelsen på strøm eller tilskuddet på de 35 øre per sparet kilowatt-time strøm det første år, der lokker. Levetiden betyder også meget. For virksomhederne er det en stor lettelse, at de ikke hvert år skal have en mand på at skifte pærer eller lysstofrør. Det koster, er besværligt og forstyrrer produktionen, fortæller Mick Clausen, der skønner, at selv kunder, der fik renoveret deres lys for fem til otte år siden, kan renovere igen med et positivt resultat.

Dampa LED-lys er CE-mærket, RoHS-certificeret og i energiklasse A+, og der er tre års garanti på dioder og driver. Efter kun to til fire år kan investeringen med energitilskud være betalt tilbage, og først efter 50.000 timer eller cirka 15 år ved otte timers daglig brug er det tid til udskiftning.

-kj

Læs mere om El & Belysning

12/3 2018