left banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Musikkens Hus sparer 300.000 kr. med LED-lys

Musikkens Hus sparer 300.000 kr. med LED-lys

Musikkens Hus har for nylig skiftet de gamle lamper i Koncertsalen ud med LED-belysning, hvilket vil føre til en årlig besparelse for koncerthuset på omkring 300.000 kroner\r\n

Del artiklen på

Musikkens Hus har siden åbningen i 2014 indført en række miljøvenlige tiltag, og senest har det nordjyske koncerthus udskiftet belysningen i Koncertsalen med energibesparende LED-lamper – både for at gavne miljøet og for at spare penge på elregningen.

Samtlige 600 lamper i Koncertsalen er således blevet skiftet fra 150-300 watt til kun 9 watt – og det er en god investering, mener Lars Nørgaard, der er driftsleder i Musikkens Hus:

- Ved at udskifte lamperne i Koncertsalen kommer vi til at spare 75 kilowatt pr. time, og når lyset i gennemsnit brænder i syv timer om dagen fordelt på 300 dage om året, vil det give os en årlig besparelse på cirka 300.000 kroner. Det er derfor uden tvivl en investering, som kan betale sig i det lange løb.

Et energisparetilskud på 66.000 kroner fra energiselskabet Ørsted A/S har været med til at dække udgifterne til den nye belysning i Musikkens Hus.

Et miljøvenligt koncerthus
Med de nye LED-lamper er Musikkens Hus nu blevet endnu grønnere, og belysningen vil ikke komme til at påvirke oplevelsen hos de mange besøgende gæster:
- Da LED-lamperne for alvor begyndte at vinde indpas, var belysningen utrolig skarp og blændende, men i dag kan du få LED-lamper, som er lige så milde og varme i lyset som almindelige pærer. Det gav derfor mening at udskifte alle 600 lamper til nogle mere energivenlige af slagsen – særligt når gæsterne alligevel ikke kommer til at mærke en forskel, når de besøger os, fortæller Lars Nørgaard.

LED-lamper reducerer strømforbruget med op til 90 procent sammenlignet med glødelamper og har en markant længere levetid.

-jhn

Læs mere om El & Belysning

15/11 2018
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar