Aktuelle nyheder - El & Belysning

Ny LED-strip optimerer orienteringslys på byggepladsenLED-strips lyser ikke kun godt op, de er også billige, fleksible og miljøvenlige.

Ny LED-strip optimerer orienteringslys på byggepladsen

Byggebranchens entreprenører har i årevis levet med, at orienteringslys armaturer med lysstofrør er tunge at fragte, besværlige at montere og skrøbelige. Det er slut nu

Del artiklen på

Under arbejdet på at renovere Stadionkvarteret i Glostrup bemærker byggeleder hos Enemærke & Petersen Tom Patrick Bærnthsen og et par kollegaer hvor besværligt og tidskrævende det er at flytte og montere orienteringslys, hvor man bl.a. må bruge trækvogne for at fragte lysstofrørene.

En dag ser de, at ThyssenKrupp, der installerer alle elevatorerne, bruger LED-kæder som orienteringslys i elevatorskaktene.

- Da vi ser, hvor enkelt det kan gøres, ringer jeg til Bright, som vi i forvejen kender. Det bliver starten på en konstruktiv dialog, hvor vi i samarbejde får tilpasset Glorie LED-strips, der opfylder kravene med slagfaste stik, 10 meter UV-bestandig tilslutningsledninger, IP 67 godkendelse så de overholder krav om vand og kan bruges udendørs. De ændrer Lumenpakken fra 3000 til 4000 lumen, da det giver den bedste belysning for os. Med i LED-strips løsningen får vi oven i købet en holdbarhed, som de gamle armaturer ikke har. Går der en pærer i de gamle armaturer, går lyset i hele armaturet, mens der kun ryger en meter af LED-kæden, som vi i øvrigt selv kan reparere, fortæller Tom Patrick Bærnthsen.

Artiklen fortsætter under billedet...

En mere miljøvenlig løsning
Hos Bright estimerer salgscontroller Rasmus Edahl, at der kan spares ca. 500-1000 kr. i strøm om året pr. 50 meter rulle ved at bruge Glorie LED-strip alt efter om man sammenligner med enkelt eller dobbeltrørs lysstofarmaturer.

- Hvis man sparer 1000 kr. pr. år pr. 50 meter LED orienteringslys, så bliver det jo hurtigt til noget på en stor byggeplads. Og da LED bruger mindre strøm, sparer man også på CO2 udledningen, noget der bliver stadigt vigtigere for vores kunder, siger Ramus Edahl.

Hos Enemærke & Petersen er man godt tilfredse med de nye fleksible og miljøvenlige Glorie LED-strips og planlægger at bruge dem på nye byggepladser.

- LED-lys giver det gode og jævne lys, der lyser op og ned og rundt i alle kroge. Vi tror, at det vil vinde mere og mere indpas i opgange, på stilladser og i kældre, når branchen finder ud af, hvor let det er at arbejde med og ser økonomien i det. Vi planlægger i hvert fald at bruge LED-strips fra Bright på vores næste større renoveringsprojekt i Lundevænget på Østerbro, slutter Tom Patrick Bærnthsen.

-los

Læs mere om El & Belysning

22/8 2018