LCA
LCA
scroll
Nye sommerhusejere får hjælp til energiforbedringerOgså sommerhuse skal være energieffektive. Det skal en ny kampagne fra Energistyrelsen hjælpe med. Foto: Colourbox.

Nye sommerhusejere får hjælp til energiforbedringer

Sommerhussalg slår nye rekorder, men mange sommerhuse er i dårlig stand. Energistyrelsen vil nu hjælpe danskerne med at få bedre, mere klimavenlige sommerhuse.

Corona får flere til at holde ferie hjemme, og det giver tryk på salget af sommerhuse. Nye tal fra Boligsiden viser et rekordhøjt salg af sommerhuse i årets første tredjedel, og også antallet af danskere, der har booket sommerhusferie i 2021 er højt.

Men med et sommerhus følger også et nyt energiforbrug, og vi bruger sommerhusene mere året rundt. Nu vil Energistyrelsen gøre en særlig indsats for at hjælpe sommerhusejere og -lejere til at skåne klimaet og spare energiudgifter.

- Det er vigtigt, at sommerhuse kan holde på varmen. Mange varmer også husene op på kølige sommerdage og -nætter, og der er et stort potentiale for forbedringer. Derfor er vi på vej med en kampagne om sommerhuse. Her sætter vi fokus på både renovering og gode energivaner, der gavner både ejere og lejere, siger kontorchef Anders Gerhard Jørgensen.

Mange nye sommerhusejere
Der er solgt 6220 sommerhuse i de første fire måneder af 2021. Det er godt 70 % flere end i samme periode sidste år og flere end dobbelt så mange som i samme periode i 2019, viser tal fra Boligsiden.

Den nye kampagne kan hjælpe sommerhusejerne med at træffe gode beslutninger, når de skal til at sætte deres præg på sommerhuset. Det mener kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz.

- Der venter de mange nye sommerhusejere en række beslutninger, og det er klogt, hvis de tænker i energiforbedringer. For klimaets og pengepungens skyld. Vi ved fra energimærkningsordningen af helårshuse, at en boligs værdi stiger i takt med, at den bevæger sig op ad skalaen. Vi ved også, at danskerne interesserer sig for energi og klima. Derfor vil værdien af sommerhuset blive øget, hvis du f.eks. efterisolerer og skifter de gamle vinduer, siger Birgit Daetz.

Energistyrelsen opfordrer både ejere og lejere af sommerhuse til at tilmelde sig nyhedsbrevet fra SparEnergi.dk, som styrelsen står bag. Med nyhedsbrevet kommer gode råd til et sommerhusliv med mere komfort og færre udgifter til el og vand – og når kampagnen lanceres, vil nyhedsbrevsmodtagerne som de første blive inviteret til at prøve et nyt digitalt værktøj, som giver skræddersyede råd til at komme i gang med energibesparelserne.

Energistyrelsens sommerhuskampagne begynder til sommer og kører både i 2021 og 2022.

-los


21/5 2021