left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Over 30 lysværker giver københavnerne lys i mørketGreen Beam er blevet festivalens signal til, at lysfestivalen er i gang. På billedet her ses den fra 2019, hvor den gik fra Tivoli og endte på tårnet af Nikolaj Kunsthal.

Over 30 lysværker giver københavnerne lys i mørket

Den fjerde Copenhagen Light Festival guider rundt mellem lysværkerne via mobil og hjemmeside

Del artiklen på

Programmet er nu oppe for Copenhagen Light Festival 2021. Sammen med danske og internationale kunstnere opsætter festivalen lysværker i København i perioden 5.-27. februar. Værkerne vil stå tændt hver dag mellem kl. 17.00 og 22.30.

Værkerne ved Copenhagen Light Festival er i 2021 primært placeret i Københavns Indre By. På grund af corona kan der ikke afholdes guidede ture, talks og pop-up events. I stedet er der blevet videreudviklet på et interaktivt kort, så man kan finde ruter langs værkerne.

Om hvert værk er der tekst, speak og video med kunstnerne via app'en ’Indenfor10Minutter – Copenhagen Light Festival’ og www.copenhagenlightfestival.org. Her kan man fra senest d. 5. februar, hvor åbningen finder sted online fra Børsens Festsal, printe kort og ruter ud, hvis man foretrækker den analoge verden.

Lyset bryder mørket
I år løber festivalens vartegn, Green Beam, endnu engang gennem byen. Når man ser den grønne laserstråle over himlen, ved man, at værkerne står tændt. Værkerne er bl.a. 10 store fugle over Højbro Plads, lystegninger på Nationalmuseet og et klimapolitiske værk på Udenrigsministeriets gamle hovedkvarter på Kgs. Nytorv samt andre lysværker med en større mening, der giver nyt lys og inspiration til københavnerarkitekturen og alle i København.

Green Beam IV's rute er i år 3,67 km og går fra Tivoli til Christiansborgs tårn og videre ud til B&W Hallen.

Læs mere under billedet...
10 lysende ringe bliver naturens visuelle stemme på træerne langs Frederiksholms Kanal. Udført af Svartljus-medlemmerne Jonas Johansson, Olle Bjerkås og Per-Olov Jernberg.

- Vi har i år bestræbt os på, at de fleste værker skal op i indre by og tæt på vandet, så man kan gå, løbe eller cykle, samt selv stoppe op og høre om lysværkerne via mobilen - uden at samles. Det har vi lært meget af også for fremtiden, siger Jesper Kongshaug, lysdesigner og formand for Copenhagen Light Festival.

Et af årets markante værker er Slør af Båll&Brand, der indtager Børsens historiske dragetårn. Kunstnerkollektivet beskriver værket, som tager udgangspunkt i Fibonacci-sekvensen, således: ’Dragerne og deres haler, der snor sig i tårnet på Børsen, vil gro vinger af lys, når et slør vinker ud af det historiske tårn og blæser en forandringsvind over bygningen og det indre København’.

Udenlandske kunstnere sætter værkerne op online
Der er i år internationale værker med fra England, Barcelona, Sverige og USA. I kraft af coronapandemien har de udenlandske kunstnere i samarbejde med festivalen opfundet alternative måder at installere værkerne, da de ikke selv har kunne rejse til København.

- Opsætning af lysværker i den gamle bydel er i forvejen en udfordring, men at gøre det uden at kunstnerne kan komme til landet og uden at samles for mange mennesker, giver udfordringen en ekstra dimension, udtaler Katrin Barrie Larsen, programkoordinator for festivalen.

DAC, der plejer at afholde et stort lysløb i samarbejde med festivalen, har grundet coronavirus udviklet en lys-løberute, som man kan tage på, når det passer.

Klik her for Copenhagen Light Festivals fulde program.

På app og hjemmeside kan du desuden finde information om alle lysværker på kortet, med speak om værket, tekst af kunstneren, og det interaktive kort der gør, at man reelt kan stå ved et værk, høre om det og finde vej til det næste.

Online åbningsevent
Der er Live online åbningsfest d. 5. februar via Copenhagen Light Festivals Youtube-kanal. Den skydes i gang med sneak peeks og behind the scenes fra forskellige kunstnere, og ord fra blandt andre stadsarkitekt Camilla van Deurs, direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen og kulturborgmester Franciska Rosenkilde.

Festivalens hovedsponsorer er i år Københavns Kommune, Augustinus Fonden, Den filantropiske forening Realdania og William Demant Fonden.

-los

Læs mere om El & Belysning

1/2 2021
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar