left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - El & Belysning

Tivoli Hjørnet vinder Den Danske Lyspris 2019Tivoli Hjørnets bugtende facade indgår som et markant element i byrummet. Juryen kalder belysningen både magisk, kompleks, eksotisk, præcis, professionel og meget smuk. Foto: Roberto Fortuna

Tivoli Hjørnet vinder Den Danske Lyspris 2019

Det store og mangefacetterede lysprojekt, der er exceptionelt og på et højt fagligt niveau, er kåret som vinder af Den Danske Lyspris 2019

Del artiklen på

Tivoli Hjørnet indgår med sin bugtende facade som et markant element i byrummet i centrum af København. Den multifunktionelle bygning er fordelt på tre etager og rummer både Tivoli Food Hall, Hotel Nimb, mødelokaler, restaurant, tagterrasse med udendørswellness m.m.

Der er derfor tale om et stort og omfattende projekt med usædvanligt mange problemstillinger og dertil professionelt udviklede belysningsløsninger, der understøtter de meget forskellige funktionelle udfordringer.

Juryens ord
Juryen benævner Tivoli Hjørnets lysløsninger som ’belysning på et højt fagligt niveau’. Den samlede motivering lyder således:

’Tivoli Hjørnet indgår med sin bugtende facade som et markant element i byrummet i centrum af København. Den multifunktionelle bygning har et areal på 8500 kvadratmeter fordelt på tre etager og rummer både Tivoli Food Hall, Hotel Nimb, mødelokaler, restaurant, tagterrasse med udendørswellness m.m. Der er tale om et stort og omfattende projekt med usædvanligt mange problemstillinger og dertil professionelt udviklede belysningsløsninger, der understøtter de meget forskellige funktionelle udfordringer exceptionelt og med et højt fagligt niveau. Den dynamiske glasfacade mod Bernstorffsgade og Vesterbrogade synes nærmest tredimensional og er meget smuk.'

Læs mere fra juryens motivering under billedet...
Tivoli Food Hall indgår sammen med Hotel Nimb, mødelokaler, restaurant, tagterrasse med udendørswellness mv. i den 8500 kvadratmeter multifunktionelle bygning. Foto: Roberto Fortuna

'Facadebelysningen skifter tema i løbet af døgnet og året. Et af temaerne viser nordlysets rytmik og skaber en rar, universel stemning i det travle urbane rum. Fremkaldelsen af lysfarver og deres dynamik reflekteres i lamellerne og accentuerer den bugtende glasfacade. Der er en fin accentuering af facadebelysning og graduering ud i Tivoli haven.
Overgangen fra boder i food hall, hotelværelser, altan, gårdhave og den videre belysning ud i beplantning og i haven er meget overbevisende.

Samspillet mellem de indvendige gangforløb på de øvre etager og den dynamiske facadebelysning er løst meget professionelt. Der er en god belysning af rummet, der sørger for, at der ikke skabes refleksioner i glasfacaden. Højlys på vertikale flader på indervægge er afstemt, så de ikke forstyrrer facadeudtrykket udefra. Man ser kun det reflekterede lys. Justerbare lodrette gardiner sørger for at skærme for direkte sollys ind i bygningen.

Belysningen i værelserne i Hotel Nimb er imponerende; enkel, intuitiv og med meget brugervenlig trinfri indstilling af lyset. Belysningen i boderne i Tivoli Food Hall er koordineret, hvilket giver harmoni mellem boder og omgivelser. På tagterrassen skaber den grønne belysning af swimmingpoolen en eksotisk stemning. På utallige niveauer er lyset brugt som stærkt, præcist og meget professionelt virkemiddel til at fremkalde helt magiske stemninger i en kompleks kontekst’.

Ud over Tivoli Hjørnet var også Enghave Kirke, The Krane og K.B. Hallen nomineret til lysprisen.

Om Tivoli Hjørnet
Bygherre: Tivoli A/S
Arkitekt: Pei Cobb Freed & Partners v/Ian Bader
Hovedentreprenør: Hoffmann
Ingeniør: Rambøll
Lysdesigner: Jesper Kongshaug
Armaturleverandør: Zumtobel, Martin, Louis Poulsen, Møller og RotheSuperlove, Megaman, Kreon og ACDC

Om Den Danske Lyspris
Den Danske Lyspris blev uddelt første gang i 2008. Prisen er indstiftet af Dansk Center for Lys. Hensigten med prisen er at sætte fokus på lys og mennesker. Dette sker ved at fremhæve spændende, veldesignede og veludførte lysprojekter i Danmark. I bedømmelsen indgår bl.a. anlæggets design, tekniske kvalitet, funktionalitet, visuelle og æstetiske aspekter, energiforbrug og driftsøkonomi.

-los
Læs mere om El & Belysning

22/10 2020
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.
  • NEWTEK

    NEWTEK

    Intelligent og bæredygtigt belysning og byrumsinventar