Aktuelle nyheder - El & Belysning

Tyndere ordrebøger - men flere lærlinge

Mens der samlet set er indgået færre uddannelsesaftaler på erhvervsuddannelserne i årets første tre kvartal, har der været en stigning i antallet af nye lærlinge i landets el- og vvs virksomheder

Del artiklen på

Samfund - Uddannelse

I perioden fra januar til og med september i år har de danske el- og vvs-installationsvirksomheder ifølge nye tal fra Børne- og Undervisningsministeriet indgået 2,7 procent flere uddannelsesaftaler end i samme periode sidste år (2,4 procent flere på el- og 3,6 procent flere på vvs-området). Det glæder brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne.

- Set i lyset af, at væksten i branchens omsætning flader ud, og ordrebøgerne bliver lidt tyndere, havde vi forventet, at væksten i antallet af uddannelsesaftaler også var stagneret. Så derfor er de nye tal glædelige," siger Tina Voldby, underdirektør hos Tekniq Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Mens antallet af nye lærlinge ude i virksomhederne altså stadig stiger i installationsbranchen, så er tendensen den modsatte for både den øvrige byggebranche og for alle erhvervsuddannelser samlet med fald på henholdsvis 7,7 procent og 2,6 procent.

Også det samlede antal lærlinge i installationsbranchen er ifølge de nye tal steget (med 6,4 procent) i forhold til 2018.

-jhn

Læs mere om El & Belysning

26/11 2019
BelysningBæredygtig belysningEl-artiklerIntelligent belysningKabelkanalerLEDLED lamperLED lyskilderLED pærerSmart HomeSoldreven belysningSparepærerTilføj dit firma her.
Send en mail.