LCA
LCA
scroll
Scantruck er klar med ScanMek i januar

Scantruck er klar med ScanMek i januar

ScanMek vender tilbage som i de gode, gamle dage, når den 13. udgave af maskinmessen løber af stablen i januar. Scantruck afholder i vanlig stil messen på egen matrikel

Et enkelt års corona-overspring føles som en evighed, når det gælder muligheden for at sparke dæk og larvebånd.

Ikke mindst hos Scantruck A/S, hvor den traditionsrige maskinudstilling ScanMek i januar blev ramt af pandemien og måtte aflyses. Men det bliver ved et enkelt hul i rækken af ScanMek-messer.

Fredag den 21. og lørdag den 22. januar står der ScanMek 2022 på programmet hos maskinfirmaet i Skive.

- Det bliver helt som i de gode, gamle dage, når vi slår portene op til ScanMek nummer 13 i rækken. Og jeg er ikke i tvivl om, at 13 bliver et lykketal. Vi véd helt konkret, at rigtige mange maskininteresserede manglede messen i slutningen af januar i år og ser frem til en tur til Skive om ikke så lang tid, siger markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Han og kollegerne hos Scantruck giver tilmed ScanMek-debut til hele to maskinmærker. Hverken de tyske Sennebogen-kraner eller de bæltedrevne bomlifte fra italienske Platform Basket har tidligere været med på Scantrucks egen messe.

Mange typer kraner
Sennebogen producerer et bredt program i kraner af mange typer, og Scantruck har import og forhandling af både teleskopkraner, bæltekraner, de såkaldte heavy duty cycle kraner samt havne-mobilkraner.

Heavy duty-maskinerne til de helt tunge opgaver spænder fra en kran med løftehøjde på 19 meter og en kapacitet på 13,5 tons til en kæmpe, der kan løfte 300 tons og løfter i op til godt 80 meters højde.

Sennebogens teleskopkraner spænder fra løftehøjder fra 24 til 67 meter og kapacitet fra 16 til 130 tons. Bæltekranerne løfter fra 30 til 125 tons.

Havne-mobilkranerne med justérbare højder på kabinen er bygget til det barske miljø på havnene med ekstra korrosionsbeskyttelse.

Programmet spænder fra en havnekran på 30 tons, som løfter op til 35.5 meter, til en største med løftehøjde på 54 meter og kapacitet på 125 tons.

Edderkop-liftene
Den anden ScanMek-debutant, italienske Platform Basket, er liftene på edderkop-ben, som på bælter og med beskeden bredde giver adgang til at arbejde ved og i de fleste bygninger.

Liftene bygges både med traditionelle benzin- eller dieselmotorer og som hybrid-versioner, hvor også batteridrift og tilslutning til el-nettet kommer i anvendelse.

Ellers er der masser af andet på ScanMek-menuen i januar. Scantruck er Danmarks største maskinfirma med import og forhandling af en lang række markante maskinmærker.

De kommer naturligvis alle med på ScanMek med de helt store Komatsu, Manitou, McCloskey og Weycor i front.

Intelligens og varm suppe

- Samtidig viser vi også de allernyeste muligheder med Smart Construction og intelligent maskinstyring, som med avanceret teknologi giver mulighed for at styre en hel byggeplads.

- Her er Komatsu og Scantruck helt i front, og eksperterne fra vores egen maskinstyringsafdeling vil stå klar til at vise og forklare, siger markedschef Dennis Faurby.

Foruden alle de nye maskiner og muligheder, kommer ScanMek traditionen tro også til at byde på et stort udvalg af brugte maskiner.

Scantruck har Skandinaviens største brugtlager, og her benytter mange gæster sædvanligvis muligheden for at handle en maskine.

Det er i øvrigt også i teltet ved brugtcentret, den store gryde står med varm suppe, mens pølsemanden kører i stilling i den store udstillingshal.

-hawin

15/11 2021