scroll
Scantruck er klar med ScanMek i januar

Scantruck er klar med ScanMek i januar

ScanMek vender tilbage som i de gode, gamle dage, når den 13. udgave af maskinmessen løber af stablen i januar. Scantruck afholder i vanlig stil messen på egen matrikel

Et enkelt års corona-overspring føles som en evighed, når det gælder muligheden for at sparke dæk og larvebånd.

Ikke mindst hos Scantruck A/S, hvor den traditionsrige maskinudstilling ScanMek i januar blev ramt af pandemien og måtte aflyses. Men det bliver ved et enkelt hul i rækken af ScanMek-messer.

Fredag den 21. og lørdag den 22. januar står der ScanMek 2022 på programmet hos maskinfirmaet i Skive.

- Det bliver helt som i de gode, gamle dage, når vi slår portene op til ScanMek nummer 13 i rækken. Og jeg er ikke i tvivl om, at 13 bliver et lykketal. Vi véd helt konkret, at rigtige mange maskininteresserede manglede messen i slutningen af januar i år og ser frem til en tur til Skive om ikke så lang tid, siger markedschef Dennis Faurby hos Scantruck.

Han og kollegerne hos Scantruck giver tilmed ScanMek-debut til hele to maskinmærker. Hverken de tyske Sennebogen-kraner eller de bæltedrevne bomlifte fra italienske Platform Basket har tidligere været med på Scantrucks egen messe.

Mange typer kraner
Sennebogen producerer et bredt program i kraner af mange typer, og Scantruck har import og forhandling af både teleskopkraner, bæltekraner, de såkaldte heavy duty cycle kraner samt havne-mobilkraner.

Heavy duty-maskinerne til de helt tunge opgaver spænder fra en kran med løftehøjde på 19 meter og en kapacitet på 13,5 tons til en kæmpe, der kan løfte 300 tons og løfter i op til godt 80 meters højde.

Sennebogens teleskopkraner spænder fra løftehøjder fra 24 til 67 meter og kapacitet fra 16 til 130 tons. Bæltekranerne løfter fra 30 til 125 tons.

Havne-mobilkranerne med justérbare højder på kabinen er bygget til det barske miljø på havnene med ekstra korrosionsbeskyttelse.

Programmet spænder fra en havnekran på 30 tons, som løfter op til 35.5 meter, til en største med løftehøjde på 54 meter og kapacitet på 125 tons.

Edderkop-liftene
Den anden ScanMek-debutant, italienske Platform Basket, er liftene på edderkop-ben, som på bælter og med beskeden bredde giver adgang til at arbejde ved og i de fleste bygninger.

Liftene bygges både med traditionelle benzin- eller dieselmotorer og som hybrid-versioner, hvor også batteridrift og tilslutning til el-nettet kommer i anvendelse.

Ellers er der masser af andet på ScanMek-menuen i januar. Scantruck er Danmarks største maskinfirma med import og forhandling af en lang række markante maskinmærker.

De kommer naturligvis alle med på ScanMek med de helt store Komatsu, Manitou, McCloskey og Weycor i front.

Intelligens og varm suppe

- Samtidig viser vi også de allernyeste muligheder med Smart Construction og intelligent maskinstyring, som med avanceret teknologi giver mulighed for at styre en hel byggeplads.

- Her er Komatsu og Scantruck helt i front, og eksperterne fra vores egen maskinstyringsafdeling vil stå klar til at vise og forklare, siger markedschef Dennis Faurby.

Foruden alle de nye maskiner og muligheder, kommer ScanMek traditionen tro også til at byde på et stort udvalg af brugte maskiner.

Scantruck har Skandinaviens største brugtlager, og her benytter mange gæster sædvanligvis muligheden for at handle en maskine.

Det er i øvrigt også i teltet ved brugtcentret, den store gryde står med varm suppe, mens pølsemanden kører i stilling i den store udstillingshal.

-hawin

15/11 2021
 • Servicen er den helt store forskel

  Servicen er den helt store forskel

  entreprenoer ›SPONSORERET INDHOLD: Med købet af nye Komatsu gravemaskiner har Batum Nedbrydning sikret sin maskinpark til en bred vifte af arbejdsområder. Snart er alle firmaets gravemaskiner handlet hos Scantruck, og det er ikke uden grund
 • Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  Brancheforening betaler stor del af kontingentet tilbage

  entreprenoer ›Et stort overskud i brancheorganisationen DM&E – Danske Maskinstationer & Entreprenører – betyder, at bestyrelsen har besluttet at tilbagebetale otte procent af medlemskontingentet for 2022/2023
 • En schweizerkniv på hjul

  En schweizerkniv på hjul

  entreprenoer ›Hvis man tager  til Kloakmessen den 25.-26. januar for at finde sig en ny minilæsser, er tyske Thaler et godt bud på en maskine, der kan løse flere opgaver og løfte mere, end man skulle tro
 • Røde lamper blinker over liftmassen

  Røde lamper blinker over liftmassen

  entreprenoer ›Til maj gentages Liftmessen, som blev afviklet for første gang i år og er den største udendørs messe med fokus kun på lifte og minikraner. Allerede nu er alle stande solgt
 • Teleskoplæssere, gravemaskiner, lifte og andre typer maskiner under hammeren

  Teleskoplæssere, gravemaskiner, lifte og andre typer maskiner under hammeren

  entreprenoer ›Op til jul afholder Scantruck juleauktion hvor både en lang række af udstyr og 30 brugte maskiner kommer på bud. Med hver aftale følger en sixpack med Hancock Merry Christmas-juleøl
 • Alenlang liste af fordele ved at skifte store arbejdsmaskiner fra diesel til el

  Alenlang liste af fordele ved at skifte store arbejdsmaskiner fra diesel til el

  entreprenoer ›Det er godt for klimaet og kan spare menneskeliv og nedbringe tilfælde af kræft, hjerte-kar og luftvejssygdomme at omstille arbejdsmaskiner fra diesel til el. Landets største offentlige bygherrer vil fremover efterspørge eldrevne maskiner
 • - Kun i fællesskab kan vi udvikle os på de aktuelle dagsordener

  - Kun i fællesskab kan vi udvikle os på de aktuelle dagsordener

  entreprenoer ›Det er ikke hver dag, en ny brancheforening opstår. Ikke desto mindre var det tilfældet i foråret, hvor Dansk Materielforening så dagens lys ved en stiftende generalforsamling 19. april på Industriens Hus i København
 • Topcon semiautomatik gør arbejdet lettere

  Topcon semiautomatik gør arbejdet lettere

  entreprenoer ›SPONSORERET INDHOLD: Scantruck fortsætter med at sætte standarden for innovation i branchen med Topcon semiautomatik. Dette banebrydende system bygger på Topcon 3D GPS-teknologi og leverer enestående fordele på byggepladsen