Aktuelle nyheder - Gulve

Brug forskellige gulvlægningsmetoder

Brug forskellige gulvlægningsmetoder

ANNONCE: Der er mange forskellige måder at lægge et trægulv – alt fra metoder til brugen af værktøjer dertil. Opdag nogle nye teknikker eller få dem genopfrisket, så du kan videregive dem til dine kollegaer.

Del artiklen på

Selvom flere og flere kaster sig over gør-det-selv-arbejdet, er der stadig arbejde til dig og dit firma. Gennem renoverings- og nybygningsprocesser er professionelle hænder en kærkommen hjælp, når jeres kunder ønsker at få det perfekte resultat. En opdatering eller ligefrem ny viden om nye metoder inden for netop dit fag kan være med til at give glade og tilfredse kunder.


Få lagt et perfekt trægulv hos dine kunder. Det skaber god stemning blandt dine kollegaer og i branchen. Brug en oversigt med gulvfirmaer, og del din viden i branchen.

Spånplader og krydsfiner

Trægulve til jeres kunder kan i lægge på både spånplader og krydsfiner.
En konstruktion, hvor brugen af krydsfiner anvendes, kan opbygningen være således:
På betonen lægges pap eller geotextil efterfulgt af plastfolie. Der ovenpå 14,5 mm krydsfiner, hvorefter limen smøres på toppen og det ønskede stavparket kan lægges øverst og give et perfekt resultat. Med denne konstruktion bliver byggehøjden det samme som eller lig med 30 mm.


En anden konstruktion er lægningsmetoden på spånplader. Den er dog næsten ens med konstruktionen med krydsfiner. Forskellen ligger i spånpladen eller er det samme opbygning.
Derudover kan der opstå situationer, hvor det er nødvendigt at rette op på betonen, der kan være ujævn. Dette kan gøres med tørt sand.

Spacers

En anden gulvlægningsmetode er brugen af spacers. Metoden er med til at sikre et 10-brætsmål, når fugten i træet er kendt. Det betyder altså at ved at bruge spacers, bliver der indbygget plads i gulvet, således gulvets brædder ikke skubber til hinanden, når de bliver fugtige.
Spacersmetoden kan ikke anvendes hos jeres kunder, der ønsker et mønstergulv, men fungerer bedst på overflade, som er olieret.

Læs mere om Gulve

2/11 2018
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning