left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg Dinesen Layers er et ekstraordinært lamelopbygget trægulv, der består af en sammenlimet trelagskonstruktion.

Dinesen introducerer nyt lamelopbygget gulv i 3-lags massiv eg

SPONSORERET INDHOLD: Dette forår er Dinesen stolt over at tilføje endnu et lag til firmaets højkvalitets trægulve. Et produkt i smuk symbiose med Dinesens vision: Dinesen Layers Eg

Del artiklen på

Dinesen Layers er et ekstraordinært lamelopbygget trægulv, der består af en sammenlimet trelagskonstruktion.

Det særlige er, at alle tre lag består af massivt egetræ af høj kvalitet, som sikrer et meget stærkt og ensartet hårdt gulv. Der er således tale om et gulv af høj kvalitet, høj homogenitet og ikke mindst lang holdbarhed.

Krydslimningen i Layers gør produktet meget strukturstabilt, da det dermed har få/ubetydelige bevægelser henover året. Tværsidekrumning og fuger mellem plankerne vil være væsentligt mindre påvirket sammenlignet med et massivt gulv.

Dette vil skabe en sikkerhed for kunder, der har forbehold overfor et massivt gulv.

Den optimale udnyttelse af råtræet gør, at det er det mest bæredygtige og kvalitetsbevidste alternativ til et massivt gulv. Den lave indbygningshøjde på kun 19 mm gør det alsidigt og lettere at tilpasse eksisterende gulvbelægninger.

Dinesen Layers Eg kommer i brede og lange dimensioner med 300 mm i bredde og en længde fra 2-5 m i faldende længder.

Vandfast og formaldehydfri lim
Dinesen Layers er styrketestet på eksternt laboratorium i Tyskland og lever op til internationale standarder. Layers indeholder ikke skadelige stoffer, der kan påvirke indeklimaet negativt.

Der er anvendt en stærk lim, der er både vandfast og formaldehydfri, ligesom produktet har undergået en række tests og bærer følgende mærkninger:

- Fransk VOC regulering: A+
- Indoor Air Comfort Gold
- Formaldehyd klassificering E1 jf. EN 16516
- Eksemplarisk (Exemplary Level) jf. Breean International
- Leed v4.1 kompatibelt

De tre kvalitetslameller, og den forudsætning, at gulvet skal fuldlimes, sikrer at der ikke, som ved andre traditionelle lamelgulve, opstår en lidt hul og brudt lyd ved gang på gulvet. Tværtimod opnår man en fornemmelse af høj kvalitet.

Slidlaget (den øverste lamel) er godt ca. 6 mm tyk (i øvrigt ligesom midter- og bundlaget) og sidestiller således næsten levetiden med et tilsvarende 19 mm massivt plankegulv, idet det kan slibes og genbehandles adskillige gange.

Artiklen fortsætter under billedet...

Fingersamlede lameller og Fuldbredde lameller
Layers Eg findes i to varianter: Fingersamlede lameller og Fuldbredde lameller.

Begge varianter deler det samme slidlag og kommer i Eg Classic, Eg Natur og HeartOak. Varianten Fingersamlede lameller skiller sig ud ved at det omvendte midter- og bundlag består af upcycled eg fra egen produktion, som sikrer optimal udnyttelse af råmaterialet.

Fuldbredde lameller sig ud ved at alle tre lag er i massiv eg.

Et gulv med Dinesen Layers Eg giver dig alle de naturlige egenskaber ved et trægulv i en lamelopbygget løsning. Konstruktion og montering af gulvet giver den samme unikke fornemmelse og oplevelse som ved et solidt plankegulv.

Dinesen Layers Eg har været tre år undervejs. At imødekomme udfordringerne og ønskerne fra arkitekter og gulvinstallatører på virksomhedens markeder har været en nøglefaktor i udviklingen.

Gennem tæt samarbejde, og omhyggeligt udførte interviews med deres kunder, har Dinesen fundet de dimensioner og kvaliteter, som de mener opfylder markedets behov, og i processen fandt den danske og familieejede virksomhed nye måder at udnytte råmaterialet på den bedst mulig måde.

Om Dinesen:
Dinesen er en dansk familieejet virksomhed, der i mere end 120 år har været drevet af passionen om at skabe skræddersyede løsninger i træ, der rækker ud over det traditionelle.

Med respekt for naturen og et håndværk forædlet gennem fire generationer skaber Dinesen massive planker i træ til gulve, vægbeklædning, lofter og andre interiørelementer.

Virksomheden har base i den sønderjyske by Jels; her finder produktionen sted, mens plankerne kan opleves verden over – fra intime, personlige rum til store, offentlige og kulturelle rammer som Saatchi Gallery i London og restaurant noma i København.

Læs mere om Gulve

25/2 2020
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister