Aktuelle nyheder - Gulve

Giver gulvlæggerne nye mulighederSalgsdirektør Frank Kihlgast (th.) og daglig leder og projektsælger indenfor gulvbelægning Thomas Refsgaard Købsted tilbyder bl.a. et stort udvalg af Rubio Monocoat-produkter i forretning i Herlev.

Giver gulvlæggerne nye muligheder

Efter ØT Gruppens opkøb af Tip Top Slibematerialer tilbyder forretningen i Herlev nu også et bredt sortiment til gulvlæggerne

Del artiklen på

Tekst og foto: Louise Skjellum Strøbech

Der var fuld fart på op til ØT Gruppens overtagelse af Tip Top Slibematerialer og virksomhedens sjællandske aktiviteter med base på Herlev Hovedgade pr. 1. december 2018, og siden er den lidt forsømte butik blevet shinet op:

Der er lagt nye gulve i store dele af forretningen, køkken, bad og toiletter er renoveret, salgsdirektør Frank Kihlgast har fået sig et lille kontor, og indgangspartiet ser nu langt mere velkommende ud end det gamle skrivebord, der stod indenfor døren før. Navnet er opgraderet til Københavns Gulvcenter, og forretningen er nu iklædt de sorte og gule farver, som kendetegner alle ØT Gruppens afdelinger.

Desuden betyder nedlæggelsen af et 195 m2 stort mødelokale, som sjældent blev brugt, at butikken nu kan råde over i alt ca. 700 m2. Det har bl.a. givet plads til helt nye varegrupper indenfor især gulvbelægning, fortæller Frank Kihlgast.

- Før havde Tip Top kun produkter til gulvsliberne, men nu har vi også fået plads til trægulve, sildebensparket, tæppefliser, LVT-klikgulve, vinyl og linoleum samt lim og spartelmasser til gulvlæggerbranchen. Det har givet mange nye gulvlæggerkunder, og samtidig har vi sammenkørt Tip Tops databaser med Østerbro Tømmerhandels, så alle kunder, der er kunder i Østerbro Tømmerhandel, kan handle på konto her – og omvendt, fortæller Frank Kihlgast, der forventer sig flere synergieffekter af opkøbet.

- Mange gulvlæggere bruger en del håndværktøj, lægter, isolering, gipsplader mv., som de måske har købt andre steder før. Nu forventer vi, at flere af de køb bliver lagt i Østerbro Tømmerhandel.

Selvom der er kommet mere fokus på produkter til gulvlæggerne, går gulvsliberne ikke forgæves i Københavns Gulvcenter. 

Hurtigt ind, hurtigt ud
Tidligere blev der primært solgt materialer indenfor lak, slib og olie i forretningen, og den del bibeholdes. I kombination med det nye sortiment kan forretningen nu tilbyde alle de materialer, man skal bruge for at lægge og vedligeholde et gulv: produkter til støbning og primning, undergulve, selve gulvet, lim, spartelmasse, gulv-, slibe- og polérmaskiner m.v. Udvalget af ruller er desuden blevet opgraderet.

- I en normal farvehandel er det vildt, hvis man sælger fire lakruller på en gang. Vi sælger 50-100 ad gangen. Store ordrer leverer vi ude på byggepladserne. Forretningen kunne da sagtens være større, men det er hurtigt ind, hurtigt ud, og vi har alle de gængse varer på lager. Alt andet skaffer vi, siger Frank Kihlgast, der har stor erfaring med gulve fra bl.a. 18 år i Scandinova Gulvcenter.

Hans erfaring siger ham, at Østerbro Tømmerhandels nye nichevirksomhed kommer til at lykkes. Det har opstarten med mange nye kunder allerede vist.

- Vi skal som minimum fordoble omsætningen – og det kommer vi også til. Med de prognoser og trends, vi arbejder efter, er det her det helt rigtige. Det har vi selvfølgelig undersøgt, slutter han.

Tip Top Slibematerialer vil nu koncentrere sin indsats omkring produktion og produktudvikling samt salg af lak og slibeprodukter i Jylland, på Fyn, Sverige, Norge, Holland og Tyskland. På Sjælland er det Københavns Gulvcenter, der varetager salget.

louise@odsgard.dk
Læs mere om Gulve

25/2 2019
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning