left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

Gulve af kork er i stærk vækstUdseendet spiller altid den største rolle for forbrugernes valg af gulv, men værdier som bæredygtighed og mindre klimabelastning fylder mere og mere, lyder det fra Timberman.

Gulve af kork er i stærk vækst

Korkgulve herhjemme er i stærk vækst. Folk har fået øjnene op for de mange fordele som bedre akustik, dets varmeegenskaber og at det er behageligt at gå på, lyder det fra Timberman, der også er leverandør af traditionelle trægulve

Del artiklen på

Boligen

Af johannes H. Nørgård

Hvad er det mest populære gulv i nybyggede huse? Plankegulve, klinker eller måske sildebensparket? Spørger man HusCompagniet Aalborg, som står for en tredjedel af alle nybyggede huse i Region Nordjylland, er der ingen tvivl: Her er svaret måske overraskende korkgulve. Og i cirka otte ud af ti af virksomhedens nybyggede huse, vurderer husbyggeren nemlig, at der ligger korkgulve.

Men det er ikke kun i Nordjylland korken er ved at få en ny storhedstid fortæller direktør Mogens Fisker fra Timberman i Hadsund, der både er leverandør af traditionelle trægulve, vinylgulve og så Wicanders korkgulve.

- Korkgulve herhjemme er i stærk vækst. Folk har fået øjnene op for de mange gode egenskaber som bedre akustik, at det er et varmt gulv, og at det er behageligt at gå på. Endelig er det nemt at vedligeholde, hvilket betyder rigtigt meget i øjeblikket, siger han og fortæller, at korkgulve desuden passer godt ind i den skandinaviske byggestil. For eksempel kan de, der bygger fra gulv til kip, dæmpe trin- og rumklang med et korkgulv.

- Korkgulve passer godt ind i den skandinaviske byggestil. For eksempel kan de, der bygger fra gulv til kip, dæmpe trin- og rumklang med et korkgulv, fortæller Mogens Fisker

Bæredygtighed spiller en større rolle
Korkgulvene bruges overalt både i boliger, hoteller, hospitaler, skoler, og så er flere boligselskaber begyndt at bruge korkgulve, for så slipper de for at skulle have gulvene slebet, hver gang folk flytter, fortæller Mogens Fisker.

- Men det helt afgørende for folks valg er altid, hvordan gulvet ser ud, om det passer ind i det udtryk, du vil have i boligen. Derefter kommer andre værdier, hvor vi kan mærke, at bæredygtighed også spiller en større og større rolle.

Kork bringer naturen ind i hjemmet
Mogens Fisker tror, at kork ligesom i 70’erne meget vel kan få en ny storhedstid, fordi det er blevet populært, at man gerne vil have naturen ind i hjemmet også i forhold til materialevalg, og så selvfølgelig det voksende fokus på at bygge, så man belaster klimaet mindst muligt:

- Kork er stærkt på vej tilbage, og jeg tror, vi kommer til at se meget mere kork i fremtiden, og vi udvikler hele tiden produkterne. For eksempel kommer vi her i efteråret med et nyt gulv i diverse farver og nuancer, men hvor man tydeligt kan se, at det er kork hentet ind udefra naturen. Det forventer vi, at der vil være en meget stor interesse for blandt arkitekter.

Arkitektfirma om valget af 270 m2 kork til lægehus:

- Vi har forsøgt at skabe et moderne lægehus med et sundt og behageligt arbejdsmiljø. Her er korkgulvets kvaliteter i høj grad med til at skabe optimale og attraktive arbejdsforhold. Korken har nemlig den helt særlige egenskab, at den er affjedrende at gå på og samtidig med til at skabe en god akustik ved at dæmpe både trin- og rumklang. Det giver et roligt arbejdsmiljø uden stressende og sundhedsskadelig støj, forklarer Christian Krøgholt, der er tegnestueleder hos Arkitektfirmaet Hovaldt, som har været totalrådgiver på projektet, og tilføjer:

- Derudover har vi haft mange æstetiske overvejelser, og her bidrager korkgulvets naturtro træoverflade og varme farve til en visuelt behagelig atmosfære.

 

Læs mere om Gulve

27/9 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister