Aktuelle nyheder - Gulve

Kaffehus får korkgulve og god akustik

Kaffehus får korkgulve og god akustik

Kaffehuset Bentax' 2250 m2 store domicil er blevet udvidet med 480 m2 Wicanders korkgulv fra Timberman

Del artiklen på

I Svenstrup ved Aalborg ligger kaffehuset Bentax' nye og moderene domicil med mange vinduer og store, åbne rum. På gulvene ligger Wincanders korkgulv fra gulvvirksomheden Timberman, og domicilet er lige blevet udvidet med yderligere 480 m2 af samme type korkgulv. Da gulvene skulle vælges, var det særligt akustik og rumfornemmelse, som var afgørende faktorer:

- Det var særdeles vigtigt for os, at gulvene havde en god akustik, så der ikke blev for meget støj i rummene. Vores lokaler er meget store og åbne, så gulvene skulle gerne være med til at dæmpe rumklangen. Derudover lagde vi vægt på, at gulvene var æstetiske og af høj kvalitet, forklarer direktør hos Bentax Søren Hansen.

Æstetisk og praktisk
Løsningen blev derfor et seks mm tykt Wicanders HydroCork-gulv fra Timberman, som består af 2,7 mm vandresistent kork med en overflade i phthalatfri vinyl, som har et naturtro, tredimensionelt træmønster med synlige knaster og årer. Projektleder fra Timberman Kim Dyhr Jørgensen forklarer fordelene ved Wicanders korkgulve:

- Wicanders korkgulve giver en exceptionelt god akustik, da kork - i modsætning til træ - er med til at absorbere lyden. Derfor kommer det heller ikke til at runge lige så meget i lokalet, hvilket er en væsentlig fordel i store bygninger som Bentax' domicil, forklarer han, og fortsætter:

- Derudover er denne type korkgulve utroligt slidstærke og lette at vedligeholde, hvilket gør dem særligt velegnede til kontormiljøer med mange mennesker. Selvom de er praktiske, er det dog værd at bemærke, at de ikke ser praktiske ud, da de ligner træ til forveksling. Et Wicanders korkgulv er derfor både en æstetisk og praktisk gulvløsning.

-kj

Læs mere om Gulve

1/3 2019
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister