Aktuelle nyheder - Gulve

Korkgulve hitter hos nordjyderneModerne korkgulve ligner langt fra fladtrådte vinpropper. De ser ud som et gulv af træ, men er affjedrende at gå på og dæmper både trin- og rumklang.

Korkgulve hitter hos nordjyderne

Når nordjyderne bygger nyt hus, vælger otte ud af ti at lægge bæredygtige korkgulve i stedet for gulve lavet af træ, vurderer HusCompagniet i Aalborg

Del artiklen på

Hvad er det mest populære gulv i nybyggede huse? Plankegulve, klinker eller måske sildebensparket? Spørger man HusCompagniet Aalborg, som står for en tredjedel af alle nybyggede huse i Region Nordjylland, er der ingen tvivl:

Her er svaret måske overraskende korkgulve. Og i cirka otte ud af ti af virksomhedens nybyggede huse, vurderer husbyggeren nemlig, at der ligger korkgulve. Og det er der flere grunde til, vurderer gulvvirksomheden Timberman, der blandt andre leverer gulve til husene:

- I en travl hverdag vil mange børnefamilier gerne have et vedligeholdelsesvenligt gulv, hvor det er nemt at tørre spildte drikkevarer op og rykke rundt på møblerne, uden at der kommer mærker efterfølgende. Her har korkgulvene den fordel, at overfladen er robust og let at gøre ren. Samtidig går mange danskere op i et sundt indeklima, hvor kork har den helt særlige egenskab, at det er affjedrende at gå på. Det dæmper både trin- og rumklang og skaber således god akustik i lokalerne, forklarer Poul Kristensen, der er salgskonsulent hos Timberman, og tilføjer:

- Samtidig har det i dag et helt andet udtryk, end man kender korkgulvene fra firserne og ligner langt fra vinpropper, som de fleste nok forestiller sig ved navnet. I stedet ligner det stort set et gulv af træ og matcher således den moderne, skandinaviske boligindretning.

Korkgulve også i køkken
Ifølge HusCompagniet i Aalborg har korkgulvene indtil nu været mest almindelige i opholdsrum som stue og værelser, men gulvet begynder nu også at vinde indpas andre steder. Særligt i køkken-alrummet, hvor klinker traditionelt har været det oplagte valg, sker der i øjeblikket en markant stigning i antallet af korkgulve.

- Flere og flere er begyndt at lægge kork i køkken og alrum for på den måde at forbinde køkken og stue, så der skabes et mere harmonisk og sammenhængende rum. Mange vil gerne have den samme gulvtype i de fleste af hjemmets rum, og her er korkgulve ideelle i både køkken-alrum, stue og værelser, da de er praktiske og samtidig skaber et hjemligt og komfortabelt rum, forklarer Thomas Lindholt, der er salgschef hos HusCompagniet Aalborg.

Bæredygtighed i fokus
Både HusCompagniet og Timberman mener, at det det øgede fokus på bæredygtighed blandt danskerne også har stor betydning for salget af korkgulve. Det er nemlig et bæredygtigt materiale, der ikke alene er CO2-neutralt, men faktisk CO2-positivt.

- Kork er bark fra korkegetræer, som høstes med håndkraft ved hjælp af en økse. Det er en meget skånsom og klimavenlig metode, der sikrer, at træerne kan blive stående og vokse videre i helt op til 200 år. På den måde bidrager de positivt til verdens CO2-niveau ved at suge kuldioxiden ud af luften og erstatte den med ilt, forklarer salgskonsulent Poul Kristensen fra Timberman.

Også produktionen af korkgulve er bæredygtig, da gulvene bliver produceret af overskydende korkrester fra produktionen af korkpropper. Samlet set er korkgulve således bæredygtige produkter fremstillet af genbrugsmaterialer og bidrager med sin produktionsproces positivt i forhold til verdens samlede CO2-udledning.

-jhn

Fakta:
Kork kan absorbere op mod 32 millioner tons CO2 om året. Kilde: Amorim

Læs mere om Gulve

4/6 2019
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature