Aktuelle nyheder - Gulve

Korkgulve skal give godt arbejdsmiljø på sygehus- Korken har den helt særlige egenskab, at den er affjedrende at gå på og samtidig med til at skabe en god akustik ved at dæmpe både trin- og rumklang, lyder det fra arkitektfirmaet.

Korkgulve skal give godt arbejdsmiljø på sygehus

Nyt lægehus skal snart indvies på Frederikshavn Sygehus. Her er der lagt vægt på et godt arbejdsmiljø med korkgulve, der er lyddæmpende, hygiejnevenlige og affjedrende

Del artiklen på

Den tidligere modtagelsesklinik på Frederikshavn Sygehus har det seneste halve år gennemgået en omfattende renoveringsproces, så der den 4. april kan indvies et helt nyt lægehus til glæde for 9.500 patienter, som ellers stod til at miste deres læge.

Lægehuset skal således tiltrække nye læger, og derfor er der i renoveringsarbejdet lagt stor vægt på at gøre stedet til en attraktiv arbejdsplads med gode arbejdsforhold for potentielle nye læger. I den forbindelse har valget af byggematerialer spillet en væsentlig rolle, hvor der eksempelvis som loftløsning er valgt troldtektloft, som forbedrer akustikken, mens der som gulvløsning er valgt korkgulve, som understøtter et sundt og behageligt arbejdsmiljø:

- Vi har forsøgt at skabe et moderne lægehus med et sundt og behageligt arbejdsmiljø, som nu skal bidrage til at tiltrække nye læger. Her er korkgulvets kvaliteter i høj grad med til at skabe optimale og attraktive arbejdsforhold. Korken har nemlig den helt særlige egenskab, at den er affjedrende at gå på og samtidig med til at skabe en god akustik ved at dæmpe både trin- og rumklang. Det giver et roligt arbejdsmiljø uden stressende og sundhedsskadelig støj, forklarer Christian Krøgholt, der er tegnestueleder hos Arkitektfirmaet Hovaldt, som har været totalrådgiver på projektet, og tilføjer:

- Derudover har vi haft mange æstetiske overvejelser, og her bidrager korkgulvets naturtro træoverflade og varme farve til en visuelt behagelig atmosfære.

270 m2 korkgulv
Projektet omfatter samlet set omkring 600 indvendige kvadratmeter med tilhørende udearealer, og da klinikken fortsat har skullet fungere under byggeprojektet, er renoveringen foregået i to etaper. Alle indvendige overflader og installationer er blevet skiftet, herunder gulvene, og Timberman har her leveret 270 kvadratmeter korkgulv, som ligger i alle lægehusets konsultationsrum. Det valgte gulv er et Wicanders HydroCork i farven Wheat Oak og har en tykkelse på 6 mm. Gulvet har en overflade i phthalatfri vinyl med en naturtro trælignende struktur og en kerne bestående af 2,7 mm vandresistent kork:

- Gulvets korkkerne er vandresistent, hvilket bevirker, at spildte væsker ikke trænger ind og ødelægger gulvet. Da det er en offentlig bygning med mange mennesker, som dagligt færdes i rummene, har det i det hele taget været vigtigt, at gulvene var praktiske. Det er derfor meget slidstærkt og kan holde til, at mange mennesker går ind og ud hver dag med alt fra kondisko til høje hæle – og skulle man tabe et instrument, kommer der ikke så let mærker, forklarer projektleder hos Timberman, Kim Dyhr Jørgensen, og fortsætter:

- Det er desuden vedligeholdelsesvenligt og kan holde til både skrappe rengøringsmidler og sprit, hvilket er utroligt vigtigt i en sundhedsbygning med høje hygiejnekrav.

På grund af det store fokus på hygiejne var det særligt vigtigt, at gulvene kunne holde til, at der bliver spildt væsker som eksempelvis sprit – uden at der efterfølgende kom synlige pletter. Bygherren fik derfor testet, om Wicanders-gulvene kunne holde til spritstænk, hvilket viste sig at være tilfældet. Herefter blev der givet grønt lys til, at gulvene kunne lægges.

-jhn

Læs mere om Gulve

13/3 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger