left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

Luftrensende tæppefliser giver kreative designmulighederDesso AirMaster tæppefliser bidrager til et sundt og rent indeklima ved at opfange og indkapsle finstøv.

Luftrensende tæppefliser giver kreative designmuligheder

Det innovative gulvtæppe Desso AirMaster, som renser luften, lanceres nu i 19 nye designs, hvilket giver et utal af forskellige farvekombinationer

Del artiklen på

Mange kan være ekstra betænksomme, hvis gulvtæppe nævnes som potentiel gulvløsning. Ofte fordi et gulvtæppe i mange tilfælde associeres med meget støv og dårligt indeklima.

Tarkett har forsøgt at imødegå disse fordomme med deres Desso AirMaster tæppefliser, der bidrager positivt til et sundt og rent indeklima ved at opfange og indkapsle finstøv. Den nye AirMaster Earth & Tones-kollektion består af en bred farvepalet med i alt 19 farver, der kan kombineres på mange forskellige måder, hvilket giver designere og arkitekter fri leg til at skabe deres helt egne design statements.

I den nye kollektion findes 7 nye Earth-designs og 12 forskellige Tones-designs, som alle har den samme flotte struktur. Dog adskiller Earth & Tones sig ved, at Earth serien har inkluderet sort garn, som giver et flot spil i gulvtæppet.

- Med den nye Earth & Tones-kollektion har vi fokuseret på at skabe en lang række forskellige farvedesigns, som let kan mikses, så arkitekter og designere selv kan skabe mønstre og zoner. Det kan f.eks. være i kontormiljøer, hvor man ønsker at inddele rummet i mindre afdelinger eller blot skabe mere liv med forskellige farver, forklarer Thomas Ebbe.

Artiklen fortsætter under billedet...
Den nye Earth & Tones-kollektion består af en lang række forskellige farvedesigns, som let kan mikses.

Sikrer et sundt indeklima
Desso AirMaster er det første produkt i verden, der har tilegnet sig et GUI Gold Plus Label, der er den højest mulige akkreditering udstedt af Gesellschaft für Umwelt – und Innenraumanalytik (GUI), som er Tysklands førende uafhængige organisation for kontrol af luftkvalitet. Mærkatet har produktet tilegnet sig efter en række tests hos det tyske testinstitut GUI.

Forskere målte tæppeflisens evne til at reducere koncentrationen af finstøv, hvilket viser, at et AirMaster gulv er otte gange mere effektivt til at indfange og fastholde fint støv end gulvløsninger uden gulvtæppe og fire gange mere effektivt end almindelige gulvtæpper, hvilket har stor betydning for indeklimaets luftkvalitet.

Desso AirMaster opfanger således finstøv i det fine garn i et luftfilter, mens det grovere finstøv fanges i det tykkere garn. Tæppets unikke struktur samler støvet og forhindrer det i at blive luftbåren igen.

- Vi ser det som vores ansvar at bidrage til et sundt indeklima. Og hvis man tænker på, hvor mange timer vi bruger indendørs på f.eks. arbejdspladsen, spiller gulvet en kæmpe rolle, når det handler om sundhed og velvære, det forsøger vi at imødekomme med Desso AirMaster, uddyber Thomas Ebbe.

Unik og bæredygtig fremstilling
Gulvtæppet er Cradle to Cradle Silver-certificeret, og med tæppeflisernes mange forskellige lag har produktet nogle unikke kvaliteter. Tæppefliserne er produceret af Econyl-nylon, der er et garn fremstillet af 100 % genanvendt materiale som f.eks. tidligere fiskenet og udtjente gulvtæpper.

Derudover er alle AirMaster-tæppefliserne fremstillet med Cradle to Cradle Guld-certificeret EcoBase backing, der er 100 % genanvendeligt i Tarketts produktionsproces.

Tæppefliserne findes i størrelsen 50 x 50 cm.

-los
Læs mere om Gulve

26/10 2018
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning