Aktuelle nyheder - Gulve

Ny certificering skal styrke gulvsliberfaget

Gulvgrossisten Scandinova har netop lanceret en certificeringsordning, der skal styrke både håndværk og designmuligheder for professionelle, der udfører behandling af trægulve

Del artiklen på

Gennem årtier har godt trægulvarbejde stort set været lig med en god afslibning efterfulgt af tre gange kvalitetslak. Men det skal være slut nu ifølge gulvgrossisten Scandinova, der  lancerer nye muligheder for opkvalificering og specialisering rettet mod professionelle håndværkere, der udfører behandling af trægulve.

Skal signalere kvalitet
Ordningen hedder Bona Certified Craftsman og sigter mod at dygtiggøre gulvhåndværkere inden for de nyeste slibe- og børsteteknikker, de nyeste olier og lakker til trægulve samt mulighederne for at skabe unikke farver og overfladeteksturer.

Den skal ifølge Scandinova være med til at øge håndværkernes muligheder for at udvikle deres forretning i en tid, hvor efterspørgslen peger mere og mere i retning af individuelle og eksklusive løsninger ude hos håndværkernes egne kunder.

- Når man får papir på at være Bona Certified Craftsman, sender det et klart signal om, at man går op i kvaliteten af sit håndværk og arbejder professionelt med at udvikle sin forretning. Det har stor betydning i et fag, hvor mulighederne for efteruddannelse og opkvalificering generelt er meget begrænsede, siger adm. direktør Steffen Peter Juncker fra Scandinova.

Som Bona Certified Craftsman kommer man løbende på kurser hos Scandinova, hvor uddannede fageksperter bl.a. underviser i behandling af trægulve, valg af slibebånd, de rette børsteteknikker samt farvning med Bonas systemer af olier og lakker.

Kunderne føler sig trygge
Et af de gulvfirmaer, som allerede har fået certificeringen, er NT Gulve fra Hvidovre. Virksomheden er ofte hovedentreprenør på istandsættelse af flyttelejligheder, og indehaver Nicolai Hartmann Riedel fortæller:

- Jeg har fået en masse ud af kurset, og det har også har skaffet mig nye kunder. De fleste vil stadig have den klassiske behandling med afslibning og lak, men jeg snakker også med dem om de nye muligheder, som certificeringen har åbnet for. De føler sig i trygge hænder, når de kan se, at jeg har papir på kompetencerne, siger han.

Scandinova afholder de kommende måneder flere kursusforløb for gulvfirmaer, der ønsker at blive Bona Certified Craftsman, ligesom man på Scandinovas hjemmeside vil kunne finde hele oversigten over de gulvfirmaer, som allerede har opnået certificeringen.

-jhn

Læs mere om Gulve

12/2 2019
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning