Aktuelle nyheder - Gulve

Nyt gulv er fyldt med ’fejl’ Forskellige farvenuancer i gulvet er helt naturlige og stammer fra variationerne i tannin-indholdet. De små metalplader ser ud som datidens reparationer. De kan dog fravælges.

Nyt gulv er fyldt med ’fejl’

Old Factory er et egetræsgulv, der ser ud som et gammelt slidt fabriksgulv. Det kan være med til at skabe en rå og eksklusiv stil i boligen

Del artiklen på

Design - Boligejer

Knasthuller, åbne revner, uensartede overflader og rustne metalstykker er normalt sikre garantier for reklamationer og utilfredse kunder, når der handles med nye trægulve.

Men det gælder ikke for et nyt egetræsgulv fra belgiske Arbony. Her er det stik modsat. Gulvet hedder Old Factory og adskiller sig fra alle andre gulve ved at have netop denne række af grove ’fejl og mangler’ som helt nye og unikke stilskabende kvaliteter.

Som navnet antyder, er de nye/gamle gulve inspireret af de slidte og medtagne trægulve i gamle fabriksværksteder. Dette karakteristiske look overfører Arbony nu til boligen i en meget autentisk form, og de nye gulve giver rummet en helt speciel stil og atmosfære.

Old Factory er fremstillet af nøje udvalgt nordfransk egetræ, der er kendetegnet ved at have verdens vel nok højeste tannin-indhold og dertil smukke åretegninger. Træerne vokser i et smalt klimabælte i regionerne Alsace og Lorraine samt et mindre område syd for Paris. Hver enkelt planke får en individuel manuel efterbehandling, der tager omkring 10 dage og bevirker, at træet visuelt ældes med cirka 200 år.

Tanninerne aktiveres
Behandlingen bygger på stor viden om træets naturlige ældning, gedigent håndværk og en selvudviklet metode, hvor tanninerne aktiveres, og træet oxyderes på en måde, så ældningsprocessen fremskyndes. Disse ændringer giver træet det meget gamle udseende og skaber de eftertragtede huller og revner samt den meget uensartede overflade.

Der anvendes ingen farvepigmenterede olier eller kunstige syntetiske stoffer. De nye forskellige farvenuancer er helt naturlige og stammer fra variationerne i tannin-indholdet.

Old Factory kan leveres som komplette gulvløsninger i forskellige grå, brune eller røgede farvenuancer efter ønske. Som standard er der monteret forskellige former for små rustne metalplader nede i gulvets overflade. Flere af dem er placeret over åbne revner, så de ser ud som datidens reparationer. Disse metalplader kan dog fravælges efter ønske.

I Danmark er det Københavns Listefabrik i Søborg, der har agenturet på alle gulvene fra Arbony.

-los


Læs mere om Gulve

12/12 2019
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister