Aktuelle nyheder - Gulve

Trægulve i byggeriet giver DGNB-pointTRÆfakta 15 henvender sig til både bygherrer, projekterende, udførende samt til leverandører og producenter af trægulve, der alle har en rolle i DGNB-certificeringsproceduren.

Trægulve i byggeriet giver DGNB-point

Træinformations ’TRÆfakta 15 Trægulve – DGNB-certificering’ viser, hvordan man forholder sig til brugen af trægulve i forbindelse med DGNB-certificering af et byggeri

Del artiklen på

Bæredygtighed

Fokus på bæredygtighed er nødvendig for fremtidens byggeri, og bæredygtighed står højt på både befolkningens og politikernes dagsorden. Da gulve er en væsentlig overflade i alle bygninger, er det vigtigt, som baggrund for at vælge materiale og opbygning, at kende til alle aspekter vedrørende bæredygtighed.

DGNB-certificeringsordningen kan anvendes som redskab til at belyse disse aspekter og foretage det rigtige valg, idet gulve har indflydelse på tildelingen af point i en del forskellige såkaldte kriterier.

I TRÆfakta 15 beskrives det, hvordan man planlægger implementeringen af trægulve i DGNB-processen, og hvem der gør hvad i certificeringsforløbet. Den digitale håndbog gennemgår DGNB-kriterierne, som valget af trægulve har indflydelse på, og hvad der skal til for at opnå point i kriterierne.

Håndbogen giver også en generel gennemgang af, hvad DGNB er, hvordan en certificeringsproces foregår og gennemgår de DGNB-kriterier, hvor trægulve har indflydelse på tildelingen af point. Desuden gennemgår diverse afsnit, der henvender sig til henholdsvis de projekterende, udførende og leverandører, hvad der skal fremgå af udbudsmateriale, kvalitetskontrol og hvilken dokumentation, der er nødvendig for DGNB-certificeringen.

TRÆfakta 15 indgår i en TRÆfakta-gulvserie af branchevejledninger, som er udarbejdet af Træinformation for Det faglige forum for trægulve og bygger videre på branchestandarderne i Træhåndbøgerne

-losLæs mere om Gulve

29/7 2020
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Roth Clima Comfort

  Roth Clima Comfort

  Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning