Aktuelle nyheder - Have

Tidlig involvering er vejen til gode projekterDet vindstærke miljø stiller store krav til robust og hårdfør beplantning, som skal stå frodig og grøn hele året. Derfor plantes både græsser, klatre- og skyggetolerante planter. Illustration: Bricks

Tidlig involvering er vejen til gode projekter

Tidlig involvering af rådgivere og entreprenører har været kodeordet på projekt Nicolinehus i Aarhus Ø. Det sikrer den bedste projektering og byggeproces, har anlægsgartner OKNygaard erfaret

Del artiklen på

Det er mere end to år siden, at OKNygaard første gang stiftede bekendtskab med projektet. Allerede i udbudsfasen blev anlægsgartnervirksomheden involveret i detailprojekteringen for at sikre et bygbart og gennemarbejdet projekt med en god byggeproces. Anlægsgartneren har desuden bidraget til et bredt samarbejde mellem bygherre, rådgivere og entreprenører.

Siden har OKNygaard indgået kontrakt med totalentreprenør NCC Danmark om udførelse af bl.a. græsarmering, inventar, beplantning og belægning i både terræn og på tagdækket.

- Vi sørger altid for at involvere os så tidligt som muligt, gerne i projektfasen, så vi kan være med til at byde ind på de forskellige opbygninger og løsninger, udtaler salgschef Henrik Kjær.

Undervejs i et godt projektforløb er samarbejde og kommunikation det, der forebygger forhindringer.

- Havneprojekter er ofte udfordrende rent logistisk. Der er trangt på byggepladsen med meget lidt plads til maskiner og materialer, så det kræver en større grad af planlægning og samarbejde for at få det til at lykkedes, tilføjer salgschefen.

Læs mere under billedet...
OKNygaard står også for at installere inventar som bænke, cykelstativer, pergola og hegn, affaldsstationer og rundede siddekanter i beton. Illustration: Bricks

Tagdækket skal gennemtænkes
Anlægsgartnerdelen ved det prestigefyldte projekt indeholder bl.a. bund- og belægningsarbejde i terræn og på tagdæk, og især haven på tagdækket er kritisk.

- Det er altafgørende, at man får tænkt hele opbygningen igennem. Tagdækket skal være tæt, for det kan ikke repareres, når først haven er anlagt. Vi skal sikre korrekt afvanding og vægten skal holdes nede samtidig med, at beplantningen har et tilstrækkeligt vækstgrundlag. Der er mange faldgruber ved den type opgave, så det kræver et godt sammenspil mellem alle involverede aktører, fortæller Henrik Kjær.

Lægger ud med taghaverne
OKNygaard er lige nu i gang med den indledende planlægning sammen med NCC og projektets øvrige interessenter for at få logistikken til at gå op og projektet sikkert i hus.

- Vi forventer at gå i gang medio maj og projektet strækker sig helt ind i 2022. Det er ikke én samlet udførsel, for så ville vi gå i vejen for hinanden på pladsen. Vi lægger ud med taghaverne, mens der er kraner til at få tingene hejst op og så skal vi i løbet af 2022 i gang med belægning, beplantning og inventar i terræn, når byggeriet er færdigt, afslutter Henrik Kjær.

-los

Læs mere om Have

26/4 2021