Aktuelle nyheder - Indeklima

Digitale persienner og termostater arbejder sammen Art Andersen CPH og Danfoss ser store perspektiver i samarbejdet, der taler direkte ind i fremtidens smart homes.

Digitale persienner og termostater arbejder sammen

Inwido-brandet Art Andersen CPH indgår nu et strategisk samarbejde med Danfoss, hvor digital styring af persienner og termostater i boliger og kontorer samtænkes

Del artiklen på

I foråret 2017 lancerede Inwidos brand Art Andersen CPH, der udvikler intelligent designtilbehør til vinduer og døre, en helt ny form for persienne med navnet Copenhagen Blinds. Copenhagen Blinds adskiller sig fra den klassiske persienne ved at kunne styres trådløst via en smartphone eller tablet på samme måde som eksempelvis Sonos’ højtalere og Philips Hues belysning.

Denne nytænkning af persiennen har netop ledt videre til et strategisk samarbejde med Danfoss, der gennem de sidste mange år har udviklet en serie af digitale termostater under brandet Living Connect.

Samarbejdet er resulteret i en app, som både kan styre hjemmets Danfoss-termostater og solafskærmning i form af Copenhagen Blinds-persiennen og således gøre det endnu lettere for erhvervsvirksomheder eller den enkelte boligejer at kontrollere indeklimaet.

- I øjeblikket sidder Danfoss’ radiatortermostater i størstedelen af hjemmene og kontorerne i Skandinavien. Derfor ser vi også en stor værdi i at samarbejde med virksomheden, da det åbner helt nye døre for, hvordan vi kan bidrage til at forbedre indeklimaet hos boligejerne, fortæller digital forretningsudvikler hos Art Andersen CPH, Michael Buch Sandager.

Han fortsætter:

- Danfoss og Art Andersen CPH har det til fælles, at begge virksomheder arbejder på at udvikle intelligente klimaløsninger til hjemmet, og derfor er det helt oplagt, at vi går sammen om en løsning som denne. Med app’en kan man styre overopvarmning via persiennerne og opvarmningen via radiatorerne.

Danfoss Z-Wave Thermostat kan styres via en app. Termostaterne er nu blevet integreret med Copenhagen Blinds.

App’en styrer både persienner og radiatorer
Helt konkret har Danfoss videreudviklet den velkendte termostat til en digital Z-Wave styret termostat, som gør det muligt at styre og overvåge termostaterne i hjemmet på sin smartphone.

Termostaterne er nu blevet integreret med Copenhagen Blinds således, at man kan benytte Copenhagen Blinds-app’en til både at styre persiennerne og radiatorerne i hjemmet.

- Der er fart på digitaliseringen i de skandinaviske hjem, og der efterspørges i stigende grad digitale løsninger, som gør hverdagen lettere for forbrugerne samtidig med, at de gerne må give en økonomisk gevinst. Her forventer vi, at samarbejdet og appen matcher forbrugernes behov, da løsningen kan optimere hjemmets varmeforbrug og give en optimal effekt af solens naturlige opvarmning suppleret med varme fra radiatorerne, siger Michael Buch Sandager.

Ved at udskifte boligens termostater til Danfoss’ digitale termostater, som kan monteres på alle radiatorer, kan de efterfølgende tilføjes direkte til Copenhagen Blinds-app'en.

Om Copenhagen Blinds
Copenhagen Blinds, som virksomheden Art Andersen CPH står bag, er en motordrevet persienne med et unikt design, der effektivt afskærmer for solen og bidrager til, at boligen ikke bliver overopvarmet, når solen skinner. Via en app kan man hæve, sænke, gruppere og tidsindstille persiennen, som er drevet af batterier, der blot skal oplades i tre timer to gange om året. Copenhagen Blinds kan også betjenes med en wall controller.

-los

Læs mere om Indeklima

2/11 2017
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Dansk MiljøAnalyse

  Dansk MiljøAnalyse

  Prøvetagning og Miljøscreening
 • BG Byggros

  BG Byggros

  Chalsitherm indeklimaplade, der isolerer og fugtregulerer boligen
 • Nyt om Bæredygtighed

  Nyt om Bæredygtighed

  Magasin om hvorfor du skal interessere dig for Bæredygtighed i byggebranchen
 • Munters

  Munters

  Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
 • Danvak

  Danvak

  Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
 • Condair

  Condair

  Hygiejnesikrede befugtningsløsninger til produktion, sundhedssektoren og kontor
 • InVentilate

  InVentilate

  Bæredygtig ventilation
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ventilationsvinduet

  Ventilationsvinduet

  Fremtidens grønne indeklimaløsning
 • fermacell

  fermacell

  Højkvalitets byggematerialer